de raad van mijn schildklier

Op 30 augustus kreeg ik de zoveelste uitslag binnen van de schildklier.

Het heeft met veel factoren te maken waarom en waardoor ik schildklier problemen heb gekregen. Er zijn er een paar duidelijk, andere nog niet.

Die voormiddag was er een advies – kijken naar wat je zoals op een dag doet – kijken wat je eet – en kijken naar je slaap kwaliteit.

Noot – het zijn ook CVS kenmerken = atypische klachten

Dat is het fysische advies, en nu de rest…

Hoe komt het dan dat ik in de zomer 14 dagen helemaal plat heb gelegen? Ik weet het het is de combinatie geweest. Te veel in te weinig tijd.

Wat is je drijfveer en hoe pas je die in in de tijd die je kan en die je nodig hebt? Een probleem dat dikwijls terug komt bij chronische zieke patiënten.

Wat wil je doen op een dag en doe je dat ook op een dag? Ja dus want ‘wil is wet’ want als het morgen niet kan is het vandaag al gedaan… Zoiets is de zin in gedachten.

Dat denk ik dus. Of beter dat dacht ik dus.

Met een kleintje erbij van 4 als plusje in de voorbije vakantie kwam het dus dat ik in paniek schoot innerlijk en letterlijk angstvallig de dagen in ging. Elke dag de vraag ‘ga ik het halen?’.

Ik ben een ASS denker, ik heb codes in mijn denksysteem. 1 van die codes is 1 van de bovenste zin. Ik doe waarschijnlijk veel op een dag, ik zie niet wat ik doe op een dag…

De dokter zei tegen me – In Leuven weten ze het ook niet zo goed, het is een recept van CVS en een hipo schildklier werking – Laten we dan focussen op ‘wat doe je op een dag’ en ‘welke voeding eet je’ –

Ik weet dat voeding enorm belangrijk is. Zo ben ik al maanden aan het ‘testen’ of het nu echt de bakkersgist is of een bepaald soort granen ik moeilijk kan verdragen, is het nu appel of de toevoegingen in de appelsap dat ik niet goed kan verteren. Is het de halvolle of de volle melk? Is het zo dat ananas erbij gekomen is? En is het de melkchocolade of de pure chocolade? De boerenboter of de bio boter? De selder? De prei? De ajuintjes? De look, dat is absoluut niet meer te verdragen, en oei die kruiden zeker niet… En aardappelen, het kan maar zeker niet elke dag! Oh neen geen wijn, de bewaarmiddelen geven een zeer onaangenaam neveneffect, wel champagne !

Ik begon weer zoals 9 jaar geleden, onderzoek naar voedingsintolerantie. Allergieën die ken ik en die zijn blijvend, citrus is de belangrijkste. Ook de bereidingswijze speelt een rol. Stomen werkt nog steeds het beste. Alles stomen, kip en alles anders de oven in, rood vlees en geen preparaties van vlees, zuivere voedingswaren, gebakken in boter of gestoomd in het stoommandje. Alles apart – geen spaghetti met pasta-

Mijn bakker weet dat als ik wit meeneem het niet zo goed met me gaat… Kwestie van niet heel de dag bezig te zijn met verteren en verwerken. Dat kost hopen energie… Hier op moet je waakzaam zijn. Het is zoveel als kan zuiver eten, frieten zijn zuiver voor me 1 soort gebakken in olie, liefst olijfolie want dan kan ik olijfolie wel verteren.

Het koste me zoveel energie deze vakantie dat ik mezelf met mijn zoon naar de supermarkt moest slepen en kiezen wat kon en niet kon. Ik ontdekte snel weer de kleinere winkels, beenhouwer, groetenboer en de frituur ja, het eerste wat zowat wegvalt is de energie aan het fornuis als je vermoeid bent. (je kan heel moeilijk gezonde voeding vinden zonder de additieven die je niet zo goed kan verdragen, alleen de keuken van moeke is te verdragen).

Zo ben ik alles even op een rij gaan zetten terwijl ik de vloer dweil – een heerlijke bezigheid om alles op een rij te zetten en 2 vliegen in 1 klap-. Buiten zat ik op een blauw krukje te rusten in de schaduw van de lindeboom.

Ik vroeg aan mijn lichaam wat ik nu eigenlijk moest doen met de schildklier.

Ze zei,  – geen angst meer hebben, waarom heb je zoveel angst?! –  Waarom heb je zoveel angst?- De tranen liepen meteen over mijn wangen, het was niet de eerste keer dat het woord ‘angst’ is uit gesproken bij het behandelen van mijn schilklier klachten.

Angst ;

  • bij de fasia voor de zomer vroeg de therapeute – waarom is je lichaam in angst?-
  • bij Hermine die ook een vorm van fasia uit oefent maar dan in verschillende talen alweer ‘angst’ – waarom durf je je vleugels niet uitslaan –
  • in de Jungiaanse therapie – bij de basis zit een angststoornis –

en dit op 4 maanden tijd.

Mijn dierbare vriendin – Peggy, wat ben je helend meid – zei me al vanaf april – ga schrijven, spreek het uit, …, …. Ze zei me GA LEVEN ! en ik ging door haar in oefening. Ondertussen al 2 E – boekjes geschreven waarvan 1 een echt boek gaat worden.

Het is oefening, met vallen en opstaan, of zoals de fantastische psychiater zei;

“Het leven is een aarzelende, niet altijd goed lukkende toestand”

aldus Dirk de Wachter

Nu weet ik het sé !

 

 

 

 

 

2 reacties op ‘de raad van mijn schildklier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s