als de appels vallen

1476628968957473808788-1Het is een wereld van appelmoes waarin ik leef.

Binnen een aantal dagen is er een verjaardag in mijn leven, voor de eerste keer beginnen de appels die in de moes zitten vorm aan te nemen. De appelmoes is goed gebonden en met stukjes in. Net zoals ik graag mijn appelmoes heb ! knipoog.

Gisteren sprak ik erover met mijn schrijfcoach. Ik vertelde haar dat het voor mij absoluut niet vanzelfsprekend is om ‘het belang van een onderwerp in te schatten’. Ik verlies me in de details van het onderwerp. Als ik zo mijn boek ga opbouwen dan kan alleen een kernbegaafde ASS’er mijn boek lezen…(dju soms is het heel erg lastig)…

Ik begrijp nu ook veel beter hoe ik als ASS denker en vooral voeler mijn ‘inkomende informatie’ klasseer, met daarbij tegelijkertijd met een verbazende snelheid de hyper sensitiviteit ernaast klasseer. Tja, een hele verhuis en een knutselwerk van meer dan 100.000 stukjes zijn dat als ik mijn boek leesbaar wil schrijven.

Het is verbazend (soms schrik ik daar zelfs van) als ik iets lees op een forum dat ik al heel dikwijls heb meegemaakt en dat telkens als trauma bestempeld wordt. Ik twijfel een hele tijd als ik schrijf of dit wel belangrijk is…

Het internet is voor mij de appelboom, ik heb de appels eraan gehangen en ik maak er mijn moes van – van het huis – . Hmmm lekker zegt mijn zoon. knipoog.

Ik ben bijna 43. Gisteren had ik een gesprek met een heel ervaren begeleider en ook de bevestiging van het verwachte appelmoes recept. Hier in huis is de appel dus niet ver van de boom gevallen…En nu hé. Ik heb deze nacht niet goed geslapen. Mijn kleine appel doet het goed hoor, maar ik herken die ‘draaigroei in zijn steeltje’ goed genoeg om te weten wat ik als ouder kan doen om die draai te houden en hem te laten draaien zoals we kunnen…

Ik ga dus opzoek naar info over draaigroei bij appelsteeltjes..

Ik ga verder opzoek in mijn eigen draaigroei, en samen maken we straks de lekkerste appelmoes!

Hmmm ik heb er veel zin in… met worstjes…

Een reactie op “als de appels vallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s