De kracht van de levensvraag…

het is niet te beschrijven dat je weet hoe je jezelf kan helen…

hoe kan je nu uitleggen hoe het werkt?

mijn Jungiaanse therapeut die zeer spiritueel realistisch is zei me – je kan dit alleen maar als je de weg van de Katharen bent opgewandeld – (?!)

het heeft met diep werk te maken, met angsten onder ogen zien, verbindingen en onderbrekingen in je denk en handel DNA bloot te leggen in de stoel van de therapeut.

het heeft te maken met je verhalen te schrijven – in mijn geval niet meer te schrijven – het is innerlijk gaan losmaken wat nodig is, afremmen wat te snel is, inzien dat alles een verbinding heeft in het mannelijke en het vrouwelijke…

laten we nu 3 jaar aan een stuk naakt in de stoel te hebben gezeten, de eigenheid van mijn therapeut, innerlijk mee te laten losmaken, omzetten, ploegen en eggen, zaaien en oogsten…

het oogsten en de planten keuze was het moeilijkste…

hij had te maken met kleigrond te maken die met een hevige bui wegspoelde, en wanneer hij de klei weer op zijn plaats kreeg met te extreme groeikracht en het doorschieten met te kleine zaden tot gevolg.

tot op het moment dat er een ovariumcyste sprong, het levensbedreigend was.

het moment waarop mijn geest in gesprek ging met mijn lichaam en mijn ziel sprak in helderheid.

de klei veranderde in vruchtbare zwarte grond. het bewustzijn nam alles bijeen waarvan ze bewust werd tijdens de zware tochten door het veld…

fietsbanden vol klei, laarzen zwaar ploeterend door het veld. Jaren aan een stuk elke dag en in de nacht…

nu was het tijd om de cellen, de voedingstoffen, de grond zachter te maken in de grond die de ziel bewaard had.

de veldritten stopte bij de levensboom aan het einde van het landschap…

het echte tuinieren in de tuin van eden begon die avond.

geen enkel platgereden pad wenste mijn lichaam met mij op te gaan. het is nu je kans op leven en dood…

ik gaf over, ik nam een volle teug bos en tuinlucht mee in bed. daar begon ik aan mijn levensreis…

 • het is ernstig
 • ja ik weet het, ik blijf rustig en heb geen angst
 • oh je kan het aan deze pijn?
 • ja mijn ademhaling is heerlijk rustig en in mijn tempo
 • ja ik voel het, zal ik je mee begeleiden?
 • ja is goed
 • je weet dat ik je als ziel je wel door de modder moet halen hé!
 • ja ik weet het ik wil erdoor
 • ok ik zorg voor je lichaam, ik luister mee
 • ok waardoor ben je hier opnieuw beland, het is de 13 keer?
 • omdat ik niet luisteren wil, naar mijn zijn, naar mijn lichaam
 • omdat ik mijn ijzeren wil sterker wil maken
 • omdat de tijd te snel gaat en ik wil het…
 • jaja ik ken je zware klei wel hoor
 • zeg nu eens wat bezorgd je het meeste stress?
 • mijn ijzeren wil
 • zeg wat maakt dat je jezelf ziek maakt
 • mijn onrust
 • zeg wat maakt dat je onrust hebt en je altijd ziek bent
 • omdat ik niet WIL luisteren en voelen wat goed voor me is
 • weet je eigenlijk wie je bent?
 • ja een vrouw
 • waar is die vrouw dan?

mijn hartslag gaat naar omhoog ik krijg hartkloppingen

mijn hart verteld me, nu kan je kiezen, gaan of niet gaan…geen tijd te verliezen WAT KIES JE !!!!

LEVEN – ik wil leven…

het werd rustig, ik lette op mijn ademhaling, mijn lichaam vertelde me dat de interne bloeding kon stoppen, ik moest knopen doorhakken NU !

ik schoof mijn wil aan de kant, ik nam de tijd, en liet alles me bewust overkomen.

 • kijk dit is je kracht
 • hier in je handen je grond, jou aarde
 • alstublieft
 • op 1 voorwaarde
 • ik wil van je horen waarvoor je hart klopt
 • ik wil van je horen waarvoor je ziel leeft
 • ik wil van je horen waarvoor je lichaam leeft

ik gleed langzaam weg, alleen niet meer in de vluchtroute die ik al eens eerder nam in mijn leven bij mijn auto-ongeluk. Niet in het ijle spirituele – in de hogere lagen van het hoge bewustzijn – mijn doel van mijn leven was hier in mijn lichaam te komen wonen…

ik gleed in mijn lichaam, nam de grond in me op, snoof de geur van die aarde en plante mijn hartritme erop.

ik viel in slaap en wist het komt goed…

— de tranen rollen over mijn wangen bij het schrijven van het laatste stuk, ik weet dat dit mijn levensdoel was in dit leven, en op dat moment besefte ik ook dat ik een spirituele levensopdracht had volbracht —

ik heb die rust kunnen bewaren tot op de dag van vandaag. ik heb de wil ontkracht naar groeikracht, ik heb mijn moeder, mijn moeder aarde geplant in mijn hart…

nu ga ik mijn zaden zaaien, mijn planten laten groeien, mijn oogsten koesteren, in mijn hartritme, in mijn moeder aarde met mijn honing, met mijn was, met mijn koningin, met mijn dar, met mijn werkers, mijn kast aan mijn huis.

Oh dankjewel Lieve S, om mij te laten reizen in de belangrijkste jaren van wedergeboorte.

— twee dagen later ga ik toch op aanraden van de bezorgde omgeving naar de dokter die me doorstuurde naar het ziekenhuis om uiteindelijk van mijn gynaecoloog te horen dat ‘ het gevaar is geweken’. Bij de vraag heb je pijnstilling genomen kon ik allemaal neen op antwoorden. mijn buik voelde verbazingwekkend zeer soepel, en de bloedklonter van de interne bloeding die mooi zichtbaar is op de echo zit op een plaats waar het geen gevaar vormt voor de gezondheid. Mijn lichaam heeft de schok overwonnen want het moet een grote cyste zijn geweest….

een maand later krijg ik er weer eentje, een kleintje, ik wist het en onderging het, in mijn zijn, met mijn lichaamskracht —

Dit alles is een levenswerk geweest waar intens 3 jaar aan is gewerkt, waar in drie maanden de ommekeer is in gekomen…

Dankbaar ben ik,door het Jungiaanse,door de osteopathie, door de Fasia therapie, door mezelf en mijn dromen, door het moederschap en door mijn eigen kracht te verbinden met mijn krachten, hart, lichaam en ziel niveau.

En nu ga ik koken, bakken, zaaien, planten, tuinieren. samen met mijn gezin, mijn zoon en met de schoonheid van de levenskunst!

bloemen-huisvoor-de-ziel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s