Geluk is…

met je neus de winterzon vangen…

geluk is… een kinderboekje, hij is er gek op. de boeken van de sint ‘ja papa ! wat is dat en dat…’ maar nu lezen in Geluk is…

de vlieger gaat op. want vliegeren is wat ze doen in Geluk is. hier ook. elke dag is er een opluchting en een bevestiging, goed om in een ander levensseizoen te gaan, herfstrust misschien maar nu eerst winterslaap…

mijn winterzon verwarmt letterlijk mijn eigenheid, ik kijk naar buiten en denk – VRIJHEID – ik kijk naar de kook en tuinboeken (die ik al jaren onaangeroerd in de kast had verborgen achter een voorste laag boeken) – LEVEN – en zie mijn selder en peterseliewortels doorschieten op het aanrecht. Vanuit koken, meteen tuinieren – “mama ze zijn aan het groeien !” – dat is PUUR GELUK !

er gebeuren ook wonderlijke dingen voor me, in de zomer bracht een prachtige geurende roos een heel intense therapie sessie mezelf dichter bij mijn eigenheid. de roos heeft me nooit verlaten, het beeld is helend geweest, ik heb mijn wens uitgesproken bij een fantastische helende behandelaar in het najaar – heel graag wil ik voor de roos zorgen terwijl mijn therapeut de wereld afreist – en zondag 11 december mag ik ze samen met 4 andere rozen naar ons huis brengen… GELUK(t) IS…. LIEFDE !

geen dag gaat voorbij, ik denk bijna elke dag aan de openheid van de komende tijd. gordijnen zijn verdwenen overdag heb ik breed zicht op onze dromen, een moestuintje voor mijn zoon en voor mezelf…

het komt zelfs in mijn dromen voor, tuinieren, wat lukt is GELUK en wat niet lukt is LEERSTOF …

vandaag is het een speciale dag, de laatste etappe nemen van wat is en beginnen aan wat komt. vandaag het eerste gesprek voor de overname van de vzw die ik heb. het geluk overgeven aan iemand anders met al mijn kennis en ervaring. 10 jaar van mijn leven beschreven, nu misschien overlaten aan iemand die ik ken…

de reis was mooi, het heeft een vlucht gehad, mijn vlieger is anders geworden, van een smelleken tot een bloem van een geurgeranium…

en straks is later…

dat is geluk voor mij !cropped-photo-1468245856972-a0333f3f82931.jpg

2 reacties op ‘Geluk is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s