Autisme spectrumsssssst….

ssssssssssssssstttt….

dat was mijn eerste reactie, sssstttt, wacht is efkes ! ! ! toen mijn therapeut dit uitsprak afgelopen zomer.

heel mijn strategieën en compensatie mechanisme lagen op de vloer van zijn spreekruimte. en dit na een geweldige sessie over verbinding, jaja verbinding…

ik heb het nu erg, ik zit in een soort overlevingsmodus als ASS’er. het moederschap is voor mij bijzonder moeilijk, opvoeden is echt werken…

het moet allemaal ‘op de letter’, en ik heb ‘na aap gedrag’ dat helemaal niet bij me past en tonnen energie kost.heel eigenaardig is het als het ineens op de vloer ligt. meteen een antwoord op de vraag – waarom heb ik cvs gekregen? –

godverd, ik heb mijn hele leven ASS gehad ! altijd, altijd, altijd, enorm gestudeerd en gekopieerd van ander ‘menselijk gedrag’, ik aapte niet na, ik ging eerst op onderzoek uit, en maakte er een innerlijke studie van, om het daarna, na veel nadenken en bestuderen, mezelf eigen te maken.

nu ik moeder ben geworden, na een hele lijdensweg – wat ook de nodige innerlijke hang problemen geeft – weet ik pas hoe extreem ik ben geweest in het bestuderen van menselijk gedrag. ik heb dit allemaal verstandelijk opgeslagen, en gebruik dat onbegrensd verstandelijk vat, elke dag in de sociale omgang, alleen ik had nog geen moeder kunnen bestuderen die een kind kreeg en een kind ging opvoeden, ik had dit niet kunnen bestuderen, analyseren en complementeren in verstandelijke vakjes, in strategieën.

verbanden, en associaties leggen een overlevingsstrategie, het op de letter nemen een zeer verwarrende belemmerende energie vreter – die dan uiteindelijk tot bijna niet communiceren heeft geleid – en het niet kunnen schakelen in mijn innerlijke emotionele belevingswereld – die enorm is – dàt ook niet kunnen in de wereld daarbuiten…

nu moet ik wel, ik ben een mama van een 4 en half jarige zoon, waarbij de leerkracht ook heeft verteld – ik kan er geen vat op krijgen – oeh de spiegel is er… je leert veel van deze bijzondere juweeltjes, mijn zoon is een ongelooflijk sociaal beest, met een plusje. die plus heeft hij van mij en mijn man doorgekregen, soort zoekt soort zeker…

het is oeverloos, alles doorlatend, en eindeloos.

een gesprek heeft nooit een einde in mijn brein, mijn beelddenken en zeker niet in mijn gevoel, en zeker niet als het niet helemaal duidelijk is, dan is het een eindeloos, onverklaarbaar … ik heb een kader nodig anders steek ik alle strategieën in gang en nadien keihard ook de ontsnappingsroute.

zo stel ik als moeder nu de meest simpele vragen, dan kijken ze me aan, en voel ik me een kind van de zelfde leeftijd als mijn zoon, ik kan soms niet schakelen en wil de verbinding en sommige dagdagelijkse kinderdingen duidelijk en heel duidelijk hebben.

ik kom als ASS moeder heel stuntelig over, precies of ik ken niets van die dingen – ook niet van al de rest van mijn geleerde dingen op school en zelf aangeleerde dingen van het menselijk gedrag – en ik heb bijna elke boek over moederschap en zwangerschap gelezen waarvan ik een studie had gemaakt op relevantie!

op dit moment ben ik wel zover dat ik het kan aanvaarden, en sinds ik de diagnose heb gekregen weet ik de puzzelstukjes te schakelen en de ‘beheren’ zoals ze moeten beheerd worden.

mijn kunstenaars hart komt weer langzaam open, en ik hoef niet meer zoveel energie te steken in praten, want praten is ten koste van mijn energie…

ik ben in volle verwachting in 2017, ben aan het studeren waar ik terecht kan om effectief alles duidelijk en zuiver te krijgen en me bij een goede psychiater te laten testen, om de andere diagnose’s die ik ooit heb gekregen ook te kaderen en eventueel weg te kunnen ‘smijten’.

waarschijnlijk gaat het richting Utrecht, want deze morgen las ik voor de zoveelste keer een artikel van deze mevrouw, met heel veel dank trouwens…

http://www.anneliesspek.nl/ASS%20bij%20vrouwen%20tijdschr%20geneeskunde.pdf

sssssssssssssst….

dankjewel aan alle dierbare vriendinnen die zeggen – dat ze het aan mij niet zien – ! ik heb mezelf tot over de grens aangepast, maar niet voor jullie, ik draag jullie in mijn hart, voor altijd !3006

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s