het budget geplant

de selder en de prei ingeplant…

vanmorgen ben ik weer eens gelaten boos geworden. heeft iemand nog een idee hoeveel boodschappen kosten?

ik wil dit jaar ‘doen met de dingen die we hebben’. ja letterlijk het doen met de dingen die je hebt & terwijl alle overbodige dingen weg ‘verletsen’ of ruilen. http://www.letsvlaanderen.be/

ik ben vorig jaar begonnen met opruimen, en ga dat nu ook doen in ons budget. hoe ga je dat doen? opruimen in het budget?

heeft iemand nog een idee hoe gewoontes ingelopen zijn in het dagdagelijkse & zelfs in het denksysteem van een mens?

vanmorgen heb ik de hospitalisatie verzekering betaald die met X aantal percent weer eens omhoog is gegaan. ik heb op punt gestaan om te telefoneren en te zeggen ‘ik heb ze niet meer nodig ‘….

het is het wilde westen, het is buitensporig eigenlijk. wij betalen een heus bedrag voor goede, jawel goede hospitalisatie verzekering.

mijn man zei gisteren ‘willen we ze niet opzeggen’, ik zat tv te kijken en riep het meteen uit – neen want mijn hals moet nog in revisie en mijn rug moet ook nog onder handen genomen worden – zonder aan mijn andere gezinsleden te denken…

god mag het iets minder zijn dit jaar alstublieft ! (oei ik ben niet gelovig en toch een smeekbede…knipoog).

we doen wat we kunnen doen, en zolang we het kunnen volhouden maken we geen gebruik van de onze hospitalisatie verzekering.

ik weet ondertussen dat het elk jaar een flinke beet – geen hapje – uit ons budget is voor iets dat zou kunnen gebeuren dit jaar…

we betalen en moeten stevig besparen !

straks bijbetalen voor de basisbenodigdheden, het is weer een beet, de rest gaan ook geen hapjes zijn, alles is duurder geworden voor ons budget…

daarnet betrapte ik mezelf erop dat ik mijn goede voornemen al in de vuilnis gooide, bijna had ik mijn merk broek die versleten is aan de binnenkant van de billen gewoon in de vuilnisbak gestoken.

daar stond ik dan, klaar om een nieuwe merkbroek te gaan kopen in de solden. het klopte ineens niet meer in mijn lichaam, ik werd onpasselijk en meteen kwaad. een slok water bracht me tot bij mijn kleding kast en ik zag nog een broek die me paste.

ik besloot om mezelf vandaag eens te verwennen met een bad, in plaats van te hollen naar de winkel en broeken te gaan passen waarmee ik mezelf weer in uit uit moest wringen.

ik heb er nog één, en als ik straks nog beter bewust eet, misschien wel twee !

Dàt is de sleutel hier in huis, ik ga bewust consum – minderen – het past bij dit jaar.

wij hebben deze maand voor meer dan 600 euro onverwachte kosten, ik slik en ben eerst zeer kwaad op ons, op onze leefwijze op onze twee auto’s vooral, dju waarom kost vrijheid veel geld !

oh lieve Esther :

  • vrijheid kost niet veel geld, in je hoofd, in je hart in je bezigheden die jij plant waar jij baas over bent, is vrijheid overal te vinden!
  • let maar eens op, je bent niet afhankelijk van de cijfers en de rekeningen die je moet betalen, jij maakt zelf je budget
  • plant het plantgoed wat je nodig hebt, geniet van dat wat er is en en kan groeien !

dàt is het natuurlijk, het zit in de kleine dingen. ik ben gewoon voor alles te vechten bijna, alles heeft altijd veel energie gekost. natuurlijk ik sleepte mezelf elke dag verder. nu kan ik dat niet meer. eigenlijk wil ik dat niet meer !

er is geen kering tegen de rekeningen die de basis behoefte van elke mens hier waar ik woon de hoogte in jagen, het is de vrijheid om zelf er iets mee te doen.

zo denk ik dat elk plantje dat ik heb, plant in de groente bak. verzorg en koester en zo binnen x aantal tijd van mijn eigen gekocht groenten weer soep kan maken. iedereen doet het in de loop van de week, een selder en een prei kopen !

zet de wortels in water, ze groeien, en plant daarna je budget in moeder aarde. het koesteren van je budget kan beginnen.

ik ga dit jaar budgetplanning doen met http://www.budgetplanner.be/  omdat het a) nodig is en b) omdat plannen me rust brengt.

ik heb de vrijheid om dit te doen, en welke vrijheid heb jij?

Noot;

ik had deze morgen een onwaarschijnlijk mooie vrouw aan de telefoon, ze is kunstenaar. zelfstandige. ‘het mag allemaal eens gaan komen’!!!

wat wij gemeen hebben zijn 2 dingen, we zijn geen roepers over dàt wat we goed kunnen, we zijn te bescheiden. en we hebben heel snel de indruk dat we andere met wat we kunnen ‘op dwingerig ‘ overkomen. wij willen mensen eren in hun kwaliteiten in hun wensen…

geen dagdagelijkse verhalen vertellers over ‘ons zijn’.

het zijn steeds zure tranen die in de mond lopen, mensen willen mainstream ‘dingen’. maistream woorden horen, snel, flitsend en het moet meteen opbrengen. dàt zijn de zure tranen die ingeslikt moeten worden. omdat kunst alleen maar waarde heeft als er veel euro’s tegenover staan ? misschien ?

iets nieuws, authenticiteit, je hoort de mooie woorden, de aha, hoe mooi, en…, en dan valt alles stil…het is niet door de dag dagelijks en het stopt…

de zure tranen van niet alledaagse verhalen, de zure tranen van levenskunst voor de mensen van alle dag… het is het oordeel, het veroordelen nog voor je het hebt gezien en gehoord waarvan ik het vanbinnen zuur voel worden.

en heel heel dikwijls heeft het met te weinig budget te maken…

geen budget = vechten tegen de tijd, vechten tegen de eigenheid, vechten tegen de wanbetalers !

ik heb echt het gevoel dat geen waarde wordt gehecht aan creativiteit, eigenheid…

laat me vooral niet lachen wanneer ik weer eens iemand hoor beweren dat je vooral ‘authentiek ‘ moet zijn (ik geloofde dat tot vandaag…)

neen je moet mainstream zijn, anders is je kop eraf !

vrijheid is alleen binnenshuis nog te vinden.

Lieve wonderlijke vrouw

laat ons vragen, en bidden met ons hart, voor de diversiteit voor de schoonheid van ieders zijn levenskunst!

in de sterren kan jij het beschrijven !

XXX Esther

 

 

 

 

2 reacties op ‘het budget geplant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s