Lucht

gisteren zag ik een jong meisje met een mooi gebouwd lichaam joggen

met een knipperlicht en een fluorvestje, ik zei spontaan als ik in de tegenovergestelde richting haar passeerde – oh nu moet je dit niet doen ! –

waarom niet mama? mijn zoon in de auto had het knipperlicht gezien dat ze droeg, waarom mag het niet knipperen? ik lachte en antwoorden dat het lichtje wel mag knipperen maar het meisje best nu niet ging joggen.

waarom mag die niet joggen? 

waarom niet? het mag natuurlijk wel, we zijn vrij om te doen en te laten wat we doen als de lucht vol met stofdeeltjes zit die in je longen kruipen om er nooit meer uit te komen. We zijn vrij om de kachel met hout aan te steken, we zijn helemaal vrij om het binnen warm te hebben met het heerlijk geknetter van hout en aanverwante producten.

we zijn niet vrij als de stofdeeltjes een mutatie ondergaan en gaan woekeren… dan is er geen weg meer terug. ons lichaam heeft veel te verduren als het op milieuresiduen en hormonen aankomt. niet alles kunnen ze uit het water en uit de lucht halen!

wij hebben in ons huis heel wat kennis over die dingen, mijn man is bio- ingenieur heeft gewerkt in de waterzuivering, in de afvalbehandeling, en nu al jaren professioneel bezig met natuur – bos en park beheer – . ik ben al jaren ziek, chronische aandoeningen blijven zich opstapelen, we hebben al veel gelezen gehoord en heel kritisch gekeken naar zeer wetenschappelijke uitzendingen en boeken. wij stellen ons geen vragen meer bij de waarschuwing van onze weerman.

al bijna een maand verteld hij nu dat er best geen extra fijn stof bij komt in de lucht!

al bijna een maand lang hoor ik het bewust, omdat wij in landelijk gebied leven, net buiten de dorpskern met bos rondom ons, veel hout voorradig, in de dure economisch gestuurde elektriciteitsverhogingen van onze regering. er is in de afgelopen maanden meer hout neergelegd dan de kapvergunningen toe lieten, er is meer gestookt hier rechtstreeks in mijn buurt dan ooit voordien!

de allesbranders halen me in de nachts uit bed omdat de prikkels in mijn keel, veroorzaakt door het afval, me naar een keeltablet doen grijpen. het stinkt hier zo erg dat ik altijd boos ben als ik vuur in het veld zie opstijgen. bel ik de politie? want wandelen kan ik de laatste week niet meer, je hebt de kans ‘uitgerookt’ te zijn.

het is een knipperlicht situatie, alleen beseffen we het niet !?!? alle longen zijn gevoelig ! alleen denken we dat het ons niet overkomt. de lucht is slecht! maar voor wie is de lucht slecht?

het stoken met hout daar is eigenlijk niets mis mee, alleen doe het met mate. en als de weerman het blijft herhalen dan klopt het ook en is ook een boodschap voor uw longen.

ik ben al zolang ziek, ik doe mijn best om de bijwerkingen van de medicijnen die ik moet nemen te verminderen door dure hulpverleningen en allerlei soorten vitaminen en mineralen. handenvol geld kost het om me te doen functioneren, nu heb ik het lastiger dan anders omdat DE LUCHT vol fijn stof zit die niet weg kan door hoge druk en koude luchten boven onze hoofden.

het knipperlicht van het jong meisje dat op de hoogte van haar longen hing geeft ons een boodschap…

de lucht die ik en u inadem is niet gezond

de lucht die ik & U inadem is NIET gezond

DE LUCHT DIE IK EN U INADEM IS NIET GEZOND !

helaas draagt de lucht geen fluorvestje, als de stofdeeltjes zichtbaar werden dan hadden we het gezien waar ze zich innestelen in uw en mijn lichaam.

ik heb als mama van een jong speels jongetje wel iets te zeggen, wat ik vandaag en gisteren heb verteld op zijn vraag WAAROM is geen fraai antwoord…

de volgende keer schrijf ik – het bakje waar u uit eet bevat te veel hormonen – of – de druiven die u vandaag eet uit een Europees land dat een warmer klimaat heeft bevatten hier verboden sproeistoffen –

gaat u dit geloven???cropped-20160217_174500.jpg

 

Een reactie op “Lucht

  1. Ik las pas over een manier van stoken dat je bijna geen rookontwikkeling krijgt en dus wat schoner stookt. Kan me wel voorstellen dat je het warm genoeg wilt hebben als het buiten keihard vriest. Maar er zit nog zoveel meer in de lucht. En in ons eten. Je denkt dat je gezond eet, gezond leeft, met respect voor de natuur. Komt er ineens weer een nieuwsbericht dat bijna alles onderuit schoffelt. Soms vind ik het wel moeilijk. Dus dan maar weer naar de echte bio-winkel. Maar ik draag nu wel wol. Omdat ik dat polyester zo vreselijk vind. Maar dan lees je weer dat de schapen zo zielig geschoren worden. Dan kan dat ook al weer niet. Maar katoen vind ik weer zo koud in de winter… Soms vind ik die balans heel lastig. Dank voor je artikel.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s