– verhalen voor de wind –

 

20160211_162603‘Fluister’

Zei hij

Ik keek en fronste mijn voorhoofd

‘fluister ze’

Zei hij

 

Ik keek naar zijn stam omhoog, naar zijn takken in de wind

‘fluister en geef ze aan de wind’

‘ja kom maar ik wil ze graag ontvangen’

 

Ik legde mijn hand op zijn stam, voelde zijn ruwe schors onder mijn handen

Ik begon te fluisteren…

 

‘ik zorg dat je verhaal door mijn sapstroom aan de wind is gegeven

door mijn stam, mijn takken, mijn bladeren, in de nacht zal ik ze doorgeven’

 

ik stond met 1 hand in gedachten mijn verhaal te fluisteren

 

20160211_162623toe hij plots zei

 

‘doe een wens !’

‘ja doe een wens !’

‘ik zorg dat je wens door mijn sapstroom aan de wind is gegeven

door mijn stam, mijn takken, mijn bladeren, in de nacht zal ik ze doorgeven’

 

ik dacht verbaasd aan een wens, wat wenste ik, waar droomde ik van???

 

JA ik wilde het plots uitroepen, dat is mijn wens !

 

‘fluister maar’

Zei hij

 

Ik fluisterde mijn wens en vertelde waarom

 

‘allerliefste, je hebt je hand op mijn stam gelegd, je hebt je verhaal aan mij gegeven. Ikzelf heb je verhaal al stromend doorgegeven aan de aarde, de lucht, de wind en het landschap, maar met je wens kan ik echt aan het werk’.

20160211_162647

Hij vervolgde zijn verhaal aan mij door mijn hand

‘als je straks je ogen sluit, je deken over je lichaam trekt, dan stuur ik jou wens door mijn stam, takken, mijn bladeren en baldknoppen richting jou stam, je takken, je balderen, je bladknoppen in jou levenssapstroom’

‘als je me bedankt !’

Mijn hand lag op een wit stukje stam, ik had mieren over zijn bast zien lopen, mos zien groeien, verschillende tinten bruin en wit opgemerkt, net niet zijn sapstroom gevoeld. Ik eindigde met – ik bedank je met heel mijn hart en ziel’

Die avond was ik het al bijna vergeten, het was een gewone avond zoals alle andere, die nacht droomde ik van…

………………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………:

20160211_162927

Inzicht verhaal waarmee ik werkte, en zelf ook beoefende – de berk staat in de Keiheuvel, je kan me daar idd vinden met mijn hand op zijn stam. Verhalen die verteld moeten worden, die vertel ik en laat ik aan de wind verdunnen. De wensen brengen me inzicht.

Ik sta daar niet dikwijls, maar altijd ga ik er langs om te begroeten en een dankjewel.

het is daar waar dikwijls de grootste beslissingen zijn gevallen en de beste inzichten zijn gevoeld in mijn leven.

Mijn ruwe berk, ILY !

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s