niet / of wel op Facebook

straf dat het nog niet 100% lukt…

ik blog mijn blogartikelen door op FB ik merk dat dit een heel belangrijk netwerk is geworden. bij mij meer dan twitter

het doorklikken via FB is blijkbaar gemakkelijker dan de blog gaan zoeken…

het is ook blijkbaar na zoveel jaar FB gebruik, FB is snel en gemakkelijk om mijn netwerk uit te breiden. het is een gewoonte geworden om snel iemand een link of een vraag door te sturen

FB is een netwerk medium geworden voor mij, straf, dat had ik niet gedacht dat het zo ingebakken is in mijn handelen op sociale media.

deze maand krijg ik nog veel facetime berichtjes, al blijf ik vragen om mijn mailadres te gebruiken als het gesprek nog niet afgerond is, veel ingewikkelder allemaal en zeker veel omslachtiger dan facetimen.

kortom ik steek veel minder tijd in FB, ik was heel actief door reactie – actie te lezen en soms te bestuderen op FB. het is een groot tijdsverschil door alleen maar door te bloggen …

geen enkele andere info te lezen, alleen die van mij te posten

mijn les nu na 10 dagen veel minder op FB actief te zijn, maar wel onrechtstreeks van mij iets te laten horen is zeker een tijdswinst van 2 à 3 uur/dag ! ja ja ja

ik ben er ook veel minder ‘hyper’ door niet elke snik te lezen en te volgen op forums die ik bezoek voor mijn werk en interesse. 10 dagen geleden kon ik dagen lang blijven rondlopen met een verhaal op FB ! HMMM is voor niks nodig en dus nu niet meer van toepassing.

mijn wens is toch om in februari een volledige maand alleen maar door bloggen = een blog schrijven en op de knopjes DELEN op je blogpagina te klikken, ik kom zo nooit op de effectieve FB pagina’s terecht.

en dat wil ik zo houden!

volgende maand nog beter, en rustiger…

nog 10 dagen voor 16 februari – dan schrijf ik iets op fb, en verder terug stilte…

20170126_0756241

 

2 reacties op ‘niet / of wel op Facebook

 1. WordPress staat voor mij op zich. Geen links via Facebook, Twitter of Intagram naar mijn blog. Omdat ik er niet mee te koop wil lopen en een aantal mensen (familieleden en kennissen) liever niet zie binnenkijken in mijn gedachten. Maar het zijn natuurlijk geweldige media om lezers binnen te halen en je radius te verbreden. Niks mis mee. Je hebt de vrijheid om zelf te beslissen wat je ermee doet.

  Like

  1. Ik heb ook bewust wat spatie in acht genomen, ik begin hier ook nog maar net, dus we zullen wel zien hoever we komen. Voor mij als schrijver nu is het leuk om te zien wat mensen lezen en wat zeker niet. Schrijfstijl testen is het eerder hier…
   oefening baart soms kunst…..????

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s