vicieuze cirkels

20160211_162647in beweging en vreemd draaiend…

vandaag afspraak diëtiste. 1 maand geleden verschillende dingen gebeurd….

ergens weet ik het wel, zowel in lichaamsbewustzijn als breinbewustzijn.

  • het zit allemaal in jezelf !
  • alle wijsheden!

vorige week woensdag zat ik met een slapend kind op mijn schoot bij een wonderlijke energetisch – fasia – gezondheidswerkster. Hermine.

mijn zoon heel heel rustig, het was aandoenlijk hoe hij rustig gelukzalig sliep en bleef slapen. Hermine deed een sessie terwijl mijn zoon gewoon verder sliep op mijn schoot. ik had aan haar een vraag. energetisch maak ik wel eens contact met hem, al probeer ik hem vooral zichzelf te laten zijn, het is voor een mama zoals ik soms moeilijk in te spelen op zijn behoefte, zijn gedrag, zijn ‘onvoorziene omstandigheden’.

het verbale is een taal die heel hard bij me doorklink, letterlijk en innerlijk. het blijft voor mij – verbaal opvoeden is uiterst moeilijk en stressvol –

maar plots niet meer als er op energetische basis een ‘vertaler’ is die de dingen wat kan bufferen en zonder eender wat verteld wat mijn zoon haar geeft. het is de taal die ik het liefste spreek en zo ook mijn zoon.

de zelfde taal, heel anders van inborst. hij wist perfect dat slaap en stilte de beste ‘ontmoetingstaal’ met Hermine was voor hem. het is voor hem de eerste keer, we kwamen daar omdat ik vragen had – waarom eet mijn ventteke toch zo moeilijk bij ons – waarom is zijn gedrag soms heel explosief? – en intens lief, zorgzaam en zalig….

1 van de vorige sessies bij mij had Hermine energetische oefeningen gemaakt bij mij op het vlak ‘voedsel’. “vreemd” zei ze “je hebt niets met voedsel”, ik lachte op haar relaxte bank en zei (met mijn boven de 80 kilo) ‘neen inderdaad, ik heb eigenlijk weinig met voedsel’….(?!?!?!)

mijn zoon zegt altijd ‘ik heb genoeg, buikje vol’ soms bij twee happen al. vanaf deze week zeg ik ‘ok schatje’ en probeer innerlijk er vrede mee te krijgen. de bezorgdheid neemt soms de overhand, en toch, en toch…

als ik naar mezelf kijk heb ik dat ook….

het is een vicieuze cirkel zoals er zoveel zijn in mijn leven, alleen waar start een cirkel? wat is een trigger? bij mij is dat absoluut vermoeidheid ! waar gaat mijn vermoeidheid over en wat is de oorzaak van mijn vermoeidheid?

dikwijls eten, voedsel dat niet voor me is geschikt !

welk voedsel dat niet voor me is geschikt is heel simpel te ontdekken na een week ziek te zijn. intuïtief neemt je lichaam vanzelf over en laat je eten wanneer het past. het lichaam stuurt je naar dat wat het vraagt!

het lichaam stuur je niet naar die voedingsmiddelen die overbodig zijn en soms zelfs heel ongezond zijn voor je ‘zijn’.

geen enkel dieet kan op tegen je lichaamswijsheden, je weet het allemaal zelf!

ik ben vandaag 800 gr kwijt gewoon door intuïtief te eten door de buikgriep en sinusontsteking waarmee ik vandaag nog mee rondloop.

het belangrijkste voor mij is niet afvallen, het is niet te benoemen dat ik verschillende intoleranties en echte voeding allergieën heb, het voornaamste is dat ik mijn lichaamswijsheden leer kennen en daar ga naar eten.

voor het eerst heb ik het spel van lichaam en geest in kader kunnen beschrijven, – ziek zijn is meer dan ziek zijn – een buikgriep – een sinusontsteking – het heeft een wijsheid en dit heb ik weer eens mogen ervaren vrijdag morgen met – 6

  • hondsmisselijk reed ik mijn zoon naar mijn ouders, ik vroeg aan mijn lichaam ‘wat heb je nodig’ onmiddellijk kreeg ik een antwoord, ben onmiddellijk de natuur van de keiheuvel in gewandeld
  • heb mijn hand op mijn fluisterboom gelegd hem gevraagd om me te ondersteunen
  • heb afleiding gezocht in de natuur, de temperatuur van – 6
  • gezien hoeveel betovering de vrieskoude gaf aan het landschap met de opkomende zon die schitteringen gaf aan de rijm overal in het landschap

ik voelde dat ik leefde, mijn lichaam tintelde van de koude, het gaf me een gelukzalig gevoel van ‘zijn’

niet van ziek zijn !

en dat is die vicieuze cirkel van mijn relatie tot voeding en voedsel opname.

  • vermoeidheid is geen reden tot eten
  • vermoeidheid is een lichaam signaal  voor rust nemen
  • ziek zijn is voor mij de emmer die volledig vol zit
  • starten om te stop knop in te drukken

vandaag ben ik hondsmoe, ik weet waarom, mijn soldaten die zijn verhuisd – ook een sessie herinnering van bij Hermine – ik hoef er niet meer tegen te vechten!

lieve, allerliefste lichaam, ik voel met je mee!

ik koester…

vicieuze cirkels met bergen wijsheid !20160211_162603

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s