droom vliegen…

cropped-niets-dat-alles-is-ster-en-hoop-kunstenproject-1.jpgik droomde daarnet nog dat we terug kwamen van een reis in het vliegtuig…

maar geen gewoon vliegtuig, het leek op een bus met vleugels, met het geluid als boeing 747. we zagen een PLAYMOBIL vliegveldje beneden en vliegtuigen zoals de onze opstijgen vlakbij de grond, hop flop naar boven, vlakbij onze neus.

het was druk op het vliegveld, we konden niet landen. onze vrouwelijke piloot waar ik rechts schuin achter zat begon heel gefocust te vliegen, lager en lager en dan heel laag, we werden een bus dat op de gewone wegen reed met hele lange vleugels en nog steeds het geluid van een boeing, alles achter ons vloog weg, het stomend geluid van de motoren was aanwezig. zolang ik dit hoorde voelde ik me veilig…

we reden naar het vliegveld, in een ‘binnendoor’ weggetje, de vleugels werden steeds maar korter en korter omdat de huizen steeds dichter en dichter bij elkaar stonden…

plots hingen er pompoenen aan de bomen van een bos dat wij – ik en mijn man – voor onze reis goed kende. het klopte niet. mijn man kende de naam van de bomen, hij vertelde met een haast in zijn stem, ‘dan moeten we opletten want dan kennen ze mijn onderkleur’…. (alsof hij bij minute als een kameleon van kleur kon veranderen, en dat dus nu absoluut niet mocht).

we hoorde 4X4 door het bos rijden, mijn man nam mijn hand en wij doken weg, we verstopte ons achter een gegraven zandheuveltje en kropen mee in tegenovergestelde richting van hoe de 4X4 reed.

daar waren we plots op de vlucht, vanuit een vliegtuig vanuit een reis naar een ver land. ik met het gevoel nog steeds een cultuurshock te moeten verwerken, er nu ook ééntje bij te krijgen. we hadden nog niet gegeten…

we kende het daar, we wisten dat een kruidenier open ging in de morgen en lekkere koeken met pudding had, we kropen en slopen tot dat kruispunt in verscholen ons in het bos dat voor de winkel lag.

de winkel was van naam veranderd, een jong meisje was eigenaar geworden, dat ging dus betalen worden… mijn man kende de andere eigenaars goed en had al veel advies gegeven aan hun dat hij af en toe een koek gratis kreeg, wij hoopte daarop want we hadden alles moeten achter laten wat we hadden in het vliegtuig dat niet op het vliegveld was geraakt.

we hadden steeds elkaars handen vast, ik kende veel van vluchten en leerde hem wat we moesten doen, sluipen, waar slapen, en hoe terug opgaan in de wandelende ‘menigte’ als het tijd was om met vluchten te stoppen.

nu keken we wanneer de winkel de deur opendeed, en hoopte op een koek met pudding die we niet moesten betalen…

en toen werd ik wakker…

als ik nu eens even ga analyseren hoe ik het 4 jaar lang heb mogen ervaren bij mijn Jungiaans analist dan stel ik een paar dingen vast waarmee ik in het dag dagelijks leven mee worstel.

 • van een vlucht – levensgericht, levensreis, naar boven – boogschutter
 • naar de grond – het leven op aarde – oefening en doel na 4 jaar analyse
 • op de grond in de aarde, kruipen en sluipen, onwennig maar toch herkenbaar
 • samen met mijn man, mijn diepere levensliefde !
 • samen met onze kennis, ervaringen, en het intuïtief weten
 • ….

ik merk dat er nog dingen onder zitten en zeker dingen van verlangen en ervaringen moeten omgezet worden ‘als een groente in de grond’ gekoesterd moeten worden.

ik ben ook heel blij dat er nu wel veel vordering in zit, vroeger was ik alleen, nu niet meer, vroeger verloor ik mijn kennis en ervaringen nu maak ik er bewust gebruik van, in mijn dromen!

& wat vooral het voornaamste is, ik sta nooit stil ! ik kan verder en neem mijn tijd om vanuit het bos terug naar de gewone wereld te ‘wandelen’…

wat dit voor mij wil zeggen is een onderbewuste laag die duidelijk een andere laag aanraakt in het bewustzijn van mezelf – die dan weer positieve invloed heeft op mijn hyper sensitief en cognitief gedrag overdag.

deze droom heeft alles te maken met geboren worden, alles te maken met mijn keuzes in het leven – ik doe dat samen met mijn man – hier waar ik ben – . en dat maakt me blij, ik ben goed waar ik nu ben.

alleen vertrouwen krijgen in dàt wat ik wil neerzetten, het ook gaan doen – “ik kende veel van vluchten en leerde hem wat we moesten doen, sluipen, waar slapen, en hoe terug opgaan in de wandelende ‘menigte’ als het tijd was om met vluchten te stoppen”, dit werk echt in de menigte zetten.

de andere kant van mijn ego neerzetten… = niet meer perfect ziek willen zijn, dat weet nu iedereen al wel – esther is ziek – maar nu echt door evolueren naar – esther heeft een boek geschreven – … met mijn kennis van zaken, mijn ervaring van de zaken en mijn sterke intuïtieve ‘zelf’ kennis.

dàt is wat mijn droom me vandaag wil vertellen… (er zit nog meer in hoor, ik geef mezelf heel erg bloot hier voor analisten).

& voor wie het niet geloofd,

geen nood

– je voelt wat je hebt gedroomd vannacht,

– je reageert dikwijls met het gevoel overdag,

wat je droom je heeft gegeven in de nacht.

wat heerlijk hé !

een droomdagboek is echt goud waard !cropped-niets-dat-alles-is-ster-en-hoop-kunstenproject-1.jpg

 

2 reacties op ‘droom vliegen…

  1. Marije, het vraagt oefening hoor, maar wel een zeer goede ! het ligt in mijn natuur om te schrijven en dus ook over dromen al bijna 20 jaar lang – door liefdesbrieven te schrijven – knipoog –

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s