Het Lemniscaat

van het leven…

20161028_101051alles hangt aan elkaar.

ik deel hier een topic omdat het onderwerp en de mensen die ‘het ‘* meemaken te ondersteunen

ik schreef dit omdat dit al lang door mijn gedachten spookt voor deze groep

“hoe je het draait of keert, ik hoop dat we ook onze bredere kijk – het holistische – terug krijgen in de coachingswereld”

het geheel, is alles dat aan elkaar hangt – het Lemniscaat van het leven –

” Ik heb door weer ziek te zijn iets ontdekt
ik schreef deze topic voor de (verborgen) postpartum groep op fb

soms lopen dingen zoals de dingen lopen. ik heb juist over schaduw rouwen gelezen. Ja ja – ondertussen weet ik hoe belangrijk uiten is. vooral hoe belangrijk uiten is bij een deskundige en vooral veilige omgeving.

schaduw rouwen (is rouwen in de schaduwkant) eigenlijk zegt het alles over – wat je niet hoort en niet ziet dat bestaat best niet… ik stel het cru en heel erg door de bocht, maar eigenlijk gaat het over, wanneer je er niet over praat over wat je meemaakt in dit thema (en andere life events) omdat je omgeving je niet de mogelijkheid geeft of je werkomgeving, of andere levensomgevingen, dan ben je aan het rouwen in de schaduw.
Het heeft een impact op je leven. Persoonlijk maak ik het op dit moment mee op gezondheidsvlak.

Lieve Van Weddingen* “Gestalt” therapeute, het NU is heel belangrijk, en ja het is ook super belangrijk ‘het nu’ in deze groep. Niet het ‘later’…
– het uiten gebeurd best nu !

ik ben een jungiaan en ik weet wel wat over de schaduwkant, en nu leg ik hier een sleutel neer…
schaduw rouwen – gaat bij de meeste vrouwen (mannen) aan de gang vanaf ze het niet meer over een gebeurtenis hebben in woorden;

– face to face – onderwerpen als een bevalling, de roze wolken die verkleuren, de tijd waarin ze worstelen, het terug gaan functioneren in de maatschappij –

verbaal of visueel gaan uiten.

Als je nu in de schaduw van je hart begint te rouwen, dan is het onzichtbaar en gaat het de innerlijke gezondheid en de lichaamsgezondheid beïnvloeden.

De schaduwkant heeft een onderbewust kantje waardoor je onderbewust je gedrag gaat sturen en je je ongelukkig gaat voelen, of blijft zitten met een onverklaarbaar gevoel van boosheid, angst, verdriet en zo voort…

Eén van de bekendste gezondheidsproblemen is, stress, een burn- out en dan komen de chronische gezondheidsbenamingen…

Ik zit niet in de training van postpartum consulente van Lieve, ik had het nu toch aan me voorbij moeten laten gaan, ik ben een gediplomeerde schaduw rouwer. Met gezondheidsproblemen waardoor ik heel goed weet welk innerlijk werk ik NU moet doen – met behulp van Jung in mijn geval…

Ik wil wel graag een oproep doen om het geheel – het holistische – heel deskundig mee te nemen Lieve dat zou zeker een andere kijk op veel heel veel uitingen in de toekomst kunnen herkennen en gepaste hulpondersteuning geven op de plaats waar het nodig is !

ik ben dankbaar dit hier te mogen schrijven, omdat uiten NU heel belangrijk is!”

Liefs
Esther Cuyvers20161028_101051

_________________________________________________________________

de linken

* https://sterenhoopprenpostnatalekunst.wordpress.com/

* https://lievevanweddingen.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s