Voeding…

20161025_150140ik doe vandaag bijna aan alle diëten mee, ja echt, van al 14 dagen, van dag op dag….

eerst om elke dag meer energie te krijgen, in september ben ik begonnen en verloor al bijna 2.5 kilo, al is het me niet om de kilo’s te doen, eens een jojo altijd een gevaar dat schuilt in een klein hoekje…

al weet ik heel goed wat ik moet doen om gezond te blijven, wandelen elke dag bijna, om de twee dagen een wandeling met een duurtijd van 2.5. daarom heb ik ons Fientje. een witte westie die je ziet lopen tussen te bomen en struiken.

het valt me wel op hoe veel karakter je moet hebben, ik ben met veel gestopt dag op dag om mijn gezondheid ten goede laten komen. roken, maanden lang een innerlijke kracht in gang gezet en boem past gewoon van moment op moment gestopt al jaren geleden. – terwijl mijn partner gewoon bleef verder doen –

met veel is het zo, het laatste glas alcohol afgelopen maanden, het is nu de laatste slok, en dat was het ook, en nu ook met mijn dieet voor de maag en de galblaas ontsteking, gedaan met alles wat niet meer kan en dat is heel wat!

zo heb ik ooit jaren lang ‘op de voeding gelet’ om van cvs te bekomen, met hulp van een homeopaat en de VOLL acupunctuur. elke maand ritten van 2 uur naar het mooie Damme. het heeft geholpen, niet alleen de voeding maar ook de voedingssupplementen en de homeopathische extracten. Nu al 10 jaar ga ik naar Damme… (reden om een feestje dit jaar).

we weten tot op de dag van vandaag welke invloed ‘voeding’ heeft op mijn lichaam, gewoon door meer dan 5 jaar een gestuurd en begeleid dieet te volgen. het is een plan op maat, met geen enkel boek te vergelijken, geen enkel goed gemeend advies te vergelijken.

ik heb er veel moeite voor gedaan, heel veel, mijn ouders die me steunde idem, de laatste jaren van mijn leven hebben veel investeringen gevraagd om de gezondheid te behouden die ik had.

er zijn verschillende redenen voor te vinden waarom ik mijn gezondheid niet ‘kan houden’ er spelen verschillende processen binnen in mijn lichaam af die ervoor zorgen dat een evenwicht heel fragiel is. – een immuunsysteem dat niet goed werkt – bv door de voor durende ontstekingen door de endometriose die pas laat ontdekt is – & door de allergieën die ik had door mijn beroep uit te oefenen, en door gewoon extra gevoelig te zijn omdat dit gewoon is wie ik ben, ben ik een klein vogeltje dat als het niet oplet, voer voor de leeuw(in) is.

nu ik weet dat het innerlijke een rechtstreeks effect heeft op de innerlijke geluksgevoel, dan heb je 1 plus 100.000 invloeden. elke fijn stofje dat je ingewanden te veel of te weinig afgeven heeft invloed op je brein, hyper sensitief ben ik daardoor geworden. een overgevoelig en te snel werkend immuunsysteem. te snel, te veel altijd alarm !

de geest en de ziel weten het soms niet meer. op de stoel van de psychiater leerde ik om – elke dag iets te doen – om te voelen wat er moest gevoeld worden, hard tegen aan mijn beperktheden aan te kijken, hard tegen mijn goede kanten aan te kijken die onder gesneeuwd waren door overleving strategieën te ontwikkelen.

hoe je dat ondergesneeuwde intelligente deel – de eq test bij de psychiater leerde me een grote meerwaarde in mijn leven, dat het eq hoog is – in de wereld zet dat heb ik tot nu toe geprobeerd en geprobeerd en geprobeerd en ik blijf dat doen. een tijd geleden belde ik hem terug op – is het verantwoord om een diepgaand onderzoek te laten doen op ass?

er is een reden, ik heb altijd geleerd, een probleem? pak het aan! zo deed ik dat dus altijd, de eierstok moest eruit, het ging eruit, het endometriose vuurwerk spatte rond in mijn onderbuik, ik verzorgde het zoals het moest, de isci behandelingen onderging ik tot ik er bijna bij neerviel, en verder is het ondergaan van het zoveelste verlies het punt waarin we nu nog steeds mee bezig zijn, overleven…

toen de neurochirurg zei nadat ik op controle ging omdat hij mijn halswervels heeft vastgezet – je moet stoppen met zo gestrest door het leven te gaan – wist ik meteen wat hij bedoelde, maar ik had geen ruggengraat meer die sterk genoeg was om op te bouwen en te steunen…de revalidatie was sporten, ik bleef sporten en kwam op een mooi lichaamsgewicht.

5 jaar geleden veranderde mijn wereld plots, geen haar op mijn hoofd dat in eerste instantie blij was met de onverwachte zwangerschap. geen vreugde in mijn hoofd, wel enorm veel vragen, hoe ga ik dit als mama het in hemelsnaam doen, gezond mama zijn? nu weet ik dat het gewoon heel veel vraagt van me, enorm veel zoveel dat dat wat was gewoon even een schep erboven op heeft gekregen.

hij liep op 10 maanden, ik liep tegen mijn gezondheid aan, een krak en nu alweer een krak, helemaal verloren voel ik me niet, het kan altijd erger, ik heb geen leven bedreigende ziekte, wat een geluk – dankugod – maar het is wel veel, heel veel…

het geeft mijn geluksgevoel wel geen boost, in tegendeel, ik heb de kracht van positief denken helemaal onder de knie, jezelf om de zoveel jaar opnieuw uitvinden dat moet je maar eens proberen… het vraagt kracht, juist zoveel dat je wel sterk moet zijn – niet dat het altijd zo is – maar ik heb hier nu wat ik heb, hij danst rondom mij mijn wereld rond, het is en blijft moeilijk om als ‘niet gezonde mama’ moeder te zijn, vrouw te zijn voor mijn gezin.

de voeding die ik nu eet is mager, eigenlijk een prachtige metafoor voor de ziel en mijn geest, het is een mager levensfeest !

maar geen nood, om de 5 jaar sleep ik me uit de gezondheidsillusie om terug een mama, en vooral weer mezelf te vinden, het is een omloop tijd, ik ben een toekomstboom, ik mag nog even blijven groeien, met schrammen en krabsporen van alle “poezen” die me zien als hun baken voor het leven.

we komen er weer uit, ooit later… volgende week ga ik even op onderzoek uit voor de ziel, later bij Jung in de stoel, en dan gaat de galblaas eruit, er is een nieuwe uitdaging, de lever gezond houden… dat gaan we dus doen, met hart en ziel, omdat ik een gezonde mama wil zijn, een gezonde echtgenoot en vooral mezelf zijn.

dàt is het voedsel van mijn leven!

en hij danst, ik lach, en zeg dans lieve schat, tot straks…

 

3 reacties op ‘Voeding…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s