autisme spectrum kwaliteiten

20160111_145657

vandaag is het een bijzondere dag

ik heb enorm veel geleerd op de juiste manier hoe ik graag omga en om wil gaan als het over autisme gaat, en dan vooral over Autisme Spectrum Kwaliteiten! ASK !

ik las deze morgen een topic op fb van een volger van mij op fb, het Lemniscaat trok me aan (ik schreef over een tijdje terug een log over het Lemniscaat ) ik heb het teken gekregen in een droom, het was duidelijk een boodschap -teken…

ik weet al langer dan vandaag dat veel van mijn schrijfsels – zo niet allemaal – een ask tintje hebben, alle kleuren van de regenboog in een liggende 8 zo beleef ik het leven.

omlijnd en verbonden in werelds denken, voelen, hoog getril aanvoelen. het is en blijft vloeiend rollen en ja soms vliegend in het universum van de liggende 8.

ik heb deze art gelezen, en ze zijn een absolute aanrader

https://www.nieuwetijdskind.com/autisme-bekeken-vanuit-een-spiritueel-perspectief/

https://www.nieuwetijdskind.com/de-autistische-mensen-ontwaken-casus/

https://www.nieuwetijdskind.com/bevrijding-van-een-psychiatrisch-etiket-het-syndroom-van-asperger-een-stappenplan-en-een-oproep/

https://www.nieuwetijdskind.com/bevrijding-van-het-syndroom-van-asperger/

https://www.nieuwetijdskind.com/eigenheden-van-vrouwen-met-autisme/

ik heb veel gemeen met de artikelen, met de casus heb ik alleen gemeen wat de therapeute zelf beschrijft.

het gaat hem vooral om de gesloten puzzel te ontwarren, en ja hoor ik ben wel sociaal en ja door mijn hoge heel hoge sensitiviteit – hsp – heb ik heel graag perioden waarbij ik alleen kan zijn.

het leren voelen, van hoog naar de aarde komen – aardevlucht – is me zeer goed bekend, al heeft het niet echt met een dissociatie te maken – behalve bij volledige overprikkeling en langdurig geen uitweg zien –

ik was heel blij om weer een keer te lezen dat mijn eigenheid, de hogere trillingen waarnemen, weer terug kwam, en eindelijk kan ik er elke dag een beetje meer vrede mee krijgen, en zelf ben ik bijna zover hierover er niet meer aan te twijfelen – dat het wel zo is –

ik was ook heel blij om dit te lezen uit het art van Merel – Autisme bekeken vanuit spiritueel perspectief –

“Met de mondiale bewustzijnssprong is de beeldvorming over autisme aan het veranderen

De laatste jaren merk ik een tendens op waarin men meer naar de individuele kwaliteiten gaat kijken van mensen met autisme. In sommige gevallen blijken dat subtiele talenten op het spirituele vlak te zijn. De laatste jaren is, onder meer op deze site, al veel gechanneld materiaal naar buiten gekomen over de spirituele kant van autisme. De gedachte dat mensen met autisme geen stoornis hebben, maar bijzondere kwaliteiten begint steeds meer gemeengoed te worden.”

het gaat hier ook over het bijzondere talent,

een KWALITEIT, die als het uitgesproken kan worden voor de wereld, in het bijzonder een hele grote meerwaarde kan zijn als het vanuit een persoon met autisme, – en andere autisme spectrum’s – ook kan beschreven worden. vanuit het gevoel en de inzichten die van uit dat talent bruisen.

hoe ik me voel, is eigenlijk niet belangrijk om te delen. het is dikwijls het gevoel dat staat beschreven in de artikelen hierboven, al is mijn talent als ASS vrouw wel degelijk het menselijk gedrag dat ik als ASS ook benader en heel mijn leven al heb gestudeerd en geobserveerd, bestudeerd het de mens zich aanpast en gedraagt in zijn omgevingen, omdat het zo dubbel en zinvol kan zijn…

het is ondertussen een talent geworden een ASK’tje in menselijk gedrag en uitingen van communicatie en lichaamstaal. – elke dag moet ik nog verbaasd rond me kijken en lezen en stel ik de vraag – aha zo doen ze dat? – aha is dat ‘normaal’.

het blijft anders communiceren en ja ook mezelf aanpassen, al geef ik me hier stilaan weer zoals ik denk, voel en wil zijn. langzaam gaan de schelpen open en de gekopieerde maskers vallen…

https://esthercuyvers.wordpress.com/2017/03/15/prachtig-autisme/

deze hoort hier ook bij, deze blog is puur ASK

https://esthercuyvers.wordpress.com/2017/03/24/en-toen-begon-alles/

ik ben ervan overtuigd dat ik zelf nog een lange reis heb af te leggen, de oproep in de artikelen om als ASK er te gaan staan als ASK dat neem ik ter harte, en ga mijn zelf sabotage binnen kort over boort gooien, ik heb het dan ook niet meer nodig!

wacht ik met mijn ASK – autisme spectrum kwaliteit – ga er nog komen !

tot straks, ik heb er zin in !

samen met mijn schoolteam ! knipoog!

 

2 reacties op ‘autisme spectrum kwaliteiten

  1. Het wordt hard tijd dat we inderdaad weer gaan kijken naar de kwaliteiten die de verschillen tussen ons mensen ons geven! In plaats van alles wat afwijkt buiten de ‘standaarddeviatie’ als tekortkoming te labelen. Ik ASK van harte met je mee. ❤

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s