intens

 

fb46468b9fb0a1aa05d346f6af95dc9b

ik heb het meeste moeite om een intense periode te ‘laten afvloeien’…

ik weet het, het is een patroon, mijn hoofd te vol, mijn gevoel overstroomd en ikzelf bevroren…

er zitten in onze familie lijn verschillende herkenbare karakter eigenschappen en gedragingen, (ook niet zichtbare en ‘in de schaduwkant’) die invloed hebben op ons ‘zijn’ onze dagdagelijkse bezigheden en ons ‘wezen’ als mens.

van generatie op generatie doorgegeven, en het zit in het DNA.

waar ik nu 6 dagen voor mijn operatie mee bezig ben is heel eenvoudig

– de onderstroom – die het gedrag en het lichaam beïnvloed.

misschien is het niet simpel uit te leggen:

ik heb de laatste maanden onderzoek gedaan naar – niet zichtbare maar wel voelbare energieën die geladen en zelfs beladen zijn met overgedragen onverwerkte emotionele en lichamelijke ballasten en lasten.

oeh was dees Esther? 

elke familie heeft een energetisch verhaal, in dat verhaal zitten verschillende lagen

 • het lichamelijke – de beleving en de ziektes
 • het psychische – de beleving en het geloof
 • het spirituele – de beleving en of  de onderdrukking

in elk van die drie is er een energie aanwezig, dit vergelijk ik met – informatie en zintuiglijke gewaarwording stoffen die we hebben in ons lichaam en in onze hersenen – de regulators noem ik ze.

de regulators – regelen in onze motor – onze motors zijn alles wat beweegt in onszelf –

die regulators die zorgen dat we als mens afhangen van alles wat zichtbaar is, alles wat onzichtbaar is en alles wat we daarbij voelen.

nu laat ik even terug zoemen naar dat waar ik onderzoek naar heb gedaan en wat ik aanvoel in mijn regulators.

ik ben me er sinds een tijd van bewust dat ik bijna alle kwaaltjes krijg die mijn grootmoeder ook heeft gehad. Raar niet waar?

er is dus duidelijk een energie tussen ons en die het energetisch het lichaam bespeeld. We ondergaan op de zelfde tijd een moeilijke perioden en we hebben een psychologisch onbehagen van onmacht en veerkracht.

oeh was dees Esther?

de tijdslijn waardoor het is beginnen op te vallen is duidelijk, en mijn moeder staat er tussen in, natuurlijk vangt ze de meeste klappen op. het is dus een spel der gezamenlijke energie.

 • ik krijg een baby – langs de andere kant is er een ernstige val –

mijn moeder zit er tussen in

 • ik krijg schildklier problemen – langs de andere kant is er de griep die moeilijk geneest

mijn moeder zit er tussen in

en zo kan ik patronen herkennen die heel gelijk lopende info geven. al is het tijdsbestek van moeilijke periode overlappend het is er duidelijk.

een energie die ik doorhad en die zeer waarschijnlijk voor mij waarneembaar en zeker voelbaar is omdat ik gewoon hyper sensitief ben van nature.

met andere woorden, ik heb 4 jaar en half kunnen waarnemen en beschrijven welk patroon er zich heeft voorgedaan en heb er een omlooptijd in gevonden.

met andere woorden , om de twee jaar hebben we gelijk lopend iets ernstig aan de hand op gezondheidsvlak. alleen wij twee langs 1 familieband.

oeh was dees Esther?

niet zichtbare maar wel voelbare energieën die geladen en zelfs beladen zijn met overgedragen onverwerkte emotionele en lichamelijke ballasten en lasten.

natuurlijk mag je niet meteen victorie kraaien en dus ben ik opzoek gegaan naar de zwakkere punten in mezelf en de sterke punten in mezelf. ik heb in opdracht de familie moeten beschrijven, de relaties onder elkaar en met mezelf, en het karakter moeten analyseren.

familie banden zeggen een hele hoop over jezelf !

nu eerlijk, ik ben een hyper sensitieve mevrouw ik tril mee en veel mee met andere, zichtbaar en niet zichtbaar. en dus zo ook met mijn grootmoeder, maar op een hele vervelende manier die iets duidelijk laat weten, met een hele grote boodschap !

doorknip deze energie(ën) !

ik heb me suf gezocht naar wat ik juist moest doen om die duidelijk levenslijn te doorknippen, eerst in de diepte psychologie therapie maar nu heb ik er mijn eigenheid ‘op gezet’ en ik weet dat ik energetisch ook verschillende energieën moet doorknippen en ja ook weg sturen en loslaten.

niet elke energie die tussen ons hangt moet ik op mij nemen.

er zitten fraaie bij en zeker ook andere, er is dus werk aan de winkel…

wat bedoel je nu Esther?

als eerste wil ik het graag hebben over de wonderlijke schaduwkant

alles waar ik nu in aan het werken ben is de schaduw kant van mezelf laag per laag aan het bloot leggen in mijn levensloop.

waar is de beïnvloeding onbewust?

waar is de uiting onbewust?

waar zitten de maskers?

waar zit mijn instinct?

hoe kan je dat te weten komen Esther?

— je kan dit vergelijken met wat je soms tegen je levenspartners zegt — ons mama/papa hebben deden dit ook en nu doe ik juist het zelfde

 je kan dit vergelijken – dat heeft ons moeder / vader ook en ik heb dat ook —

je kan dit vergelijken – met ik voel dit juist hetzelfde aan als mijn tante —

dat zijn herkenningspunten die gemeenschappelijk zijn (er zit hierin zeker een stuk opvoeding vanuit het gezin en vanuit de familie)

die herkenningspunten dragen ook energieën mee. onzichtbaar, en onbewust. de onderstroom dus.

energieën die meeleven hebben zich dikwijls verborgen achter maskers, achter gevoelens, achter gebeurtenissen.

onbewust en bewust.

het is een kwestie om zelf bewust te worden van het zichtbare en het voelbare wat er zich afspeelt in de familie en betrekking heeft in het dagdagelijkse leven van jezelf. ja als eerste altijd beginnen bij jezelf (de andere is niet meer veranderbaar, alleen jij kan je je aan de situatie aanpassen).

trillingen achter gebeurtenissen en verdrongen zwakheden, tekortkomingen en instincten.

dat is dus mijn tweede punt levens energieën.

– voorbeeld;

in sommige families komen er

 • veel mensen voor die ernstig en levens bedreigend ziek worden
 • veel mensen voor die psychische problemen hebben
 • veel mensen voor die dezelfde lichamelijke aandoeningen hebben

in sommige families heerst er een sfeer die

 • verdrietig aanvoelt
 • agressief aanvoelt
 • verslagen aanvoelt
 • altijd vrolijk is
 • ….

in sommige families komt er …

ik kan hier nog opsommingen geven, van positiviteit naar de andere kant van het beleven en aanvoelen toe. hier heb ik me even op de minder positieve kant laten inspireren het kan zeker ook in de positieve kant zijn.

die sfeer noem ik ook wel – de levens energieën waarin je bent groot geworden, bent opgegroeid en bent gevormd.

de sfeer – de levens energieën – uw sensitiviteit en uw onverwerkte en verwerkte emotionele gezondheid bepalen hoe bewust en onbewust je gaat uiten en reageren (of niet). 

en dat heb ik onderzocht.

 • de familie in zijn groot geheel
 • de familie geschiedenis
 • de individuele geschiedenis
 • het heden
 • de karakters
 • de interactie
 • mezelf individueel
 • mezelf in de familie

samen met dit

 • het lichamelijke – de beleving en de ziektes
 • het psychische – de beleving en het geloof
 • het spirituele – de beleving en of  de onderdrukking

met het laatste ben ik nu bezig, en dit is een pittige.

ik heb er hulp voor nodig, want dit gaat echt over verbondenheid, op verschillende lagen en face to face – of  “Ashes to ashes, dust to dust

ik ga morgen naar iemand die me kan helpen om tot de essentie te komen van die levens energie die zeker een wonderrijke boodschap heeft voor mijn bewustwording en mijn levens energie.

van aanleg ga ik graag naar de schaduwkant van mezelf en de schaduwkant van de familie banden, maar deze reis gaat ook zonneschijn geven, en die laat ik recht boven me uitschijnen zodat er na verloop van tijd geen schaduw meer is…

wat is mijn punt nu?

vele van ons zijn niet bewust van die onderstroom, die komen dat misschien te weten in systeemtherapieën en meest waarschijnlijk in familie opstellingen.

als je bewust gaat worden van je familie en hun levens energieën dan kan je voor jezelf veel inzichten verschaffen die je leven beter en aangenamer maken.

dus !

het onderzoek is de moeite !

Samenvatting;

 • in elke familie spelen er op drie niveaus invloeden af die energetisch een bepaalde ‘druk’ uitoefenen op de familie leden.
 • aangeboren zwakheden (en of sterkte) kunnen niet zichtbaar zijn maar onderhuids – de onderstroom – wel naar de oppervlakte komen door ziekte’s, psychische aandoeningen of een versterken van een emotionele bagage.
 • energetisch spelen energieën in verbondenheid met elkaar een uitwisseling die zich kan uiten in – gevoelig zijn voor aanwezige ziekte beelden of emoties –
 • families spelen een belangrijke rol in uw opvoeding en doorgeven van de energieën van generatie op generatie.
 • wanneer je bewust bent van deze energieën en de geschiedenis kan je een beter zicht krijgen hoe deze je onbewuste beïnvloeden. – je on verklaarbaar diep verdrietig voelen en dat blijven voelen, het zelfde met woede, onmacht, passief of juist heel actief zijn… en zo verder…
 • met een goede heldere kijk op je opvoeding en je individuele karakter vorming binnen de opvoeding kan je analyseren welke energieën spelen in je familie (bij ons is er HSP en ASS in de familie duidelijk aanwezig).
 • wanneer men dit weet kan je als individu je leren aanpassen aan de omstandigheden
 • wanneer je dit beseft en onderzocht hebt kan je de schaduwkanten ontdekken en de energieën ontmaskeren.
 • je kan hierin alleen een onderzoek doen om jezelf meer inzichten te laten verschaffen en deze in liefde omzetten voor jezelf.
 •  de patronen die werken in de levens energieën van elk familie lid komt ongeveer overeen met uw innerlijke patronen. 
 • wanneer je alles hebt onderzocht kan het spirituele van belang zijn om verder te ontwarren. zo leer je vanuit je hart in de familie en je leven te staan.

Let wel – ik beschrijf hier familie zoals de meeste van ons familie’s kennen, vader, moeder kinderen, grootouders.

vervolg op intens – intens 2

https://esthercuyvers.wordpress.com/2017/03/30/intens-2/?frame-nonce=1f79a6fae2

____________________________________________________________________________________________

Noot;

ik heb afgelopen maand veel onderzocht en ondervonden en heb het ook weer mogen waarnemen

als moeder ben ik voor het eerst geconfronteerd geweest met een zoon die erg ziek is geweest. ben ik als moeder ook geconfronteerd geweest met mijn eigen moeder en haar levens energie.

ben ik als dochter geconfronteerd geweest met de moeilijkheden van mijn moeder tegenover haar moeder…

en het was behoorlijk intens, weeral…

met onze zoon is het beter en de rest volgt zeker !

DIGITAL CAMERA
mijn levens energie !

* https://nl.wikipedia.org/wiki/Schaduw_(Jung)

https://books.google.be/books?id=rt4JRmHo16sC&printsec=frontcover&dq=inauthor:%22Jolande+Jacobi%22&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwiCnJSY3fvSAhXJmBoKHbHoB44Q6AEIHzAA#v=onepage&q&f=false

http://www.sandervideler.com/praktijk/dieptepsychologie/

http://www.sandervideler.com/zelfontwikkeling/

 

7 reacties op ‘intens

  1. helemaal niet eg hoor, het is zoals ze zeggen – hyper sensitieve actie en reactie – Ik ben eigenlijk opzoek hoe ik in woorden kan uitleggen wat de levens energetische niveaus zijn die een invloed hebben in ons leven… dat is te lezen in dit blogje…

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s