Afronden

ergens er er een tijd om te starten,

bij mij is het starten begonnen in de lente van 2006. met een antwoord op mijn vraag

  • wat kan ik
  • wat doe ik graag

in de herfst van 2017 is er het begin van de vzw groen blauw rood gekomen, het idee – een kast vol educatieve materialen en projecten om op het platteland en in de natuur te gebruiken.

de vzw groeide uit, ik die me zinvol kon inzetten ondanks mijn chronische ziekte (cvs), haalde langzaam mooie resultaten met kinderen en volwassenen in het veld. vele groepen kinderen leerde spelenderwijs met eigen ontwerpen en ideeën over de natuur.

duurzaamheid waren de eerste woorden die kinderen bij mij leerden, hoe gaan we om met ons milieu, natuur en bos. De tuin, het bos, het veld, en zichzelf. Ik heb mooie ervaringen met slechtziende en slechthorende mensen. De kinderkampen die ik organiseerde waren een succes.

volle 8 jaar heb ik voor groen blauw rood vrijwillig gewerkt. voor mij goed omdat ik iets bij bracht wat voor mij van levensbelang nog steeds is, en de liefde voor de natuur en omgeving.

toen ik na mijn zwangerschap een uitlaatklep zocht, heb ik me verdiept in zelfontwikkeling en ook hooggevoeligheid. daarmee legde ik voor het eerst de link met natuurlijke kennis van het zijn, en de invloeden van dat wat je meemaakt.

ik ben met mensen de natuur in getrokken om op verhaal te komen. heb de vzw veranderd van naam – essenties plus vzw – en ben blij dat ik het heb gedaan, ongeveer 4 jaar nu.

vandaag is er een afronding, dit schrijven is een afronding.

ik stond 7 maanden geleden voor een gezondheidsprobleem dat ik al heb vanaf mijn 24ste en toen weer hevig de kop op stak. ernstig, ik heb toen geluk gehad dat mijn lichaam de sjok goed heeft opgevangen en heb mijn mentale kracht en innerlijke weten moeten inzetten om tot een goed vervolg te komen.

daar is er de vraag gekomen

  • is het dit wat je wenst te doen?

het antwoord is er.

morgen ga ik de vzw overdragen aan een geweldige madam in het Leuvense die zich specialiseert in Yoga voor kinderen en volwassenen.

ik rond af met nog een rol in het bestuur op te nemen – ooit wil ik graag nog wel eens een lezing geven of iets met schrijven doen – maar nu is er een tijd gekomen om af te ronden.

dàt is helemaal wat ik nu wens.

hoe vurig ik ooit was om te starten, hoe rustig ik nu ben om mijn kindje dat het toch wel was, in een ander huis te laten groeien.

ik ga als supporter langs de zijlijn mee supporteren.

yes ! yes yes !zelfvertrouwen

5 reacties op ‘Afronden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s