Bombus

wat een prachtig woord, bombus…

de wetenschappelijke naam voor hommel, een hommel in verschillende soorten…

ik voel me soms een hommel, ik zoem rond mijn nest met mijn mede hommels, in mijn nest om ze te voeden met het stuifmeel dat ik mee breng, met de honing lijm ik alles bij elkaar, en vliegen wij samen uit…

al kan ik me moeilijk voorstellen dat een hommelmoeder zorgt voor haar zoontjes en dochtertjes ik voel me als mama wel eens een bombus – spreek het eens uit, het bekt zo lekker, bombus –

ja het is mamadag geweest, en dit jaar heb ik een kado gekregen dat ik eigenlijk nu pas nodig heb binnen een maand.

aardewerken potten voor mijn pelargoniums in te planten. yes allemaal het zelfde in de zelfde maat voor de soorten pelargoniums. zoals vroeger thuis en vroeger in mijn huisje.

goed voor de wortels, het vocht en de ‘uitdroging’ !

mamadag was een leuke dag, we zijn naar mijn tante gegaan die geen kinderen heeft, ongewenst, ze was heel blij met ons aardbeien bezoek – een aardbeitaartje en een bakje verse aardbeien hadden we mee –

en ik heb even in gedachten zaadjes gezaaid voor de liefde in mijn hart, voor mijn kinderen die wenste hier te zijn en niet gekomen zijn.

samen met ons mirakeltje dat we hebben mogen ontvangen, die gisteren heel hard MAMA ! riep bij het kijken naar de bakjes met radijs, wortelen, en zonnebloemen die maar 3 dagen nodig hebben gehad om te komen piepen.

onze zaai onderonsjes hebben de liefde voor het groeien getoond op mamadag, ze zijn bijna allemaal uitgekomen !

wat wil een mama nog meer???

hommel1

6 reacties op ‘Bombus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s