de week van de kinderwens

mijn planten kleuren de week van de kinderwens,

ik heb mijn herinneringen aan 1 en half jaar van onze kinderwens.

het zijn veel herinneringen en vooral die van de keren dat we naar Leuven sjeesden om binnen het uur een onderzoek te laten doen, of toen we sjeesden naar de De Gaume.

we moesten eruit en hadden zin in rust, landschappelijk uitzicht en orchideeën zien in het wild. De Gaume bij onze vertrouwde mevrouw met een Chambres d’hôtes.

ze kende ons van toen we pas samen waren, toen we daar aan kwamen, samen waren we zo moe dat we bijna meteen in de ligstoelen plofte, dat ze ons bijna niet herkende. ze had voor ons gekookt en wij vielen daarna gewoon in slaap.

ze vroeg of alles goed ging met ons, wij die in slaap vielen na het eten. vroeger trokken we erop uit voor een wandeling na het eten.

we kregen haar grootste kamer, met een kinderstapelbed en een perfecte badkamer. we zijn gaan slapen en hebben tot ver na 12 uur geslapen. alweer een verbaasde vriendelijke mevrouw die het bijna niet kon geloven.

alweer geen picknick mee om een hele dag op uitstap te gaan – neen we komen hier terug eten – … ze wist niet wat ze had met die twee uitgeputte mensen na 4 (of 5??) icsi behandelingen.

we zijn er in totaal 5 dagen geweest en hebben geslapen als een roos. hebben een jong vosje gezien, die nieuwsgierig was naar ‘mensen op de grond zittend’, hebben een zandhagedis gezien en verschillende orchideeën.

maar vooral veel gepraat, heel veel gepraat.

toen we thuis kwamen hebben we onze laatste icsi behandeling ingezet. twee mooi gedeelde embryo’s zijn er terug geplant bij mij.

het was de laatste keer, ze waren er even, ze zijn niet gebleven…

nu 10 jaar later geniet ik van mijn pelargoniums in de tuin vandaag.

van mirakel zoontje van 4.5

en nu kan ik zeggen het is een ervaring waar we zelf zijn doorgestapt, door gesjeest, door gejaagd…

we hebben het toen niet gehaald, maar later op bijzonder natuurlijke wijze wel !

de week van de kinderwens, het is een beetje met een gelaten gevoel dat ik eraan denk, zweven tussen hoop en wanhoop. met een koelboxtasje op stap gaan om je spuiten koel te houden.

ééntje in het rood en ééntje in het groen, ik heb ze nog steeds…

cropped-20161212_070918.jpg

*toen was er amper of geen begeleiding, een zeer groot verschil met nu. zeer blij ben ik met de hulp die nu geboden kan worden aan de koppels die het nodig hebben. wij hebben het kunnen overleven, omdat we sterk in onze schoenen stonden als koppel.

daar ben ik nu nog elke dag blij om!

 

 

 

5 reacties op ‘de week van de kinderwens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s