Ik schreef eerder…

ik schreef eerder deze week over chronische zieke mama’s

Lieve is een boek aan het schrijven over een thema dat ook voor mij belangrijk is. welk boek het gaat worden is me al wel duidelijk, het gaat alvast wel iets in te lezen zijn over post partum problemen.

Lieve is een expert in dit thema, ze schreef al een boek over dit thema – mijn baby lacht nu ik nog –

een paar weken geleden stuurde ik haar een privé bericht ‘vergeet de mama’s niet die een psychisch en fysisch onevenwicht hebben meegemaakt of meemaken’.

ik schreef nog ‘Lieve als is het maar 1 blz dat je kan schrijven, het maakt een wereld van verschil voor die mama’s die ook geweldige mama’s zijn’.

even later schreef ze, ‘ik ga het doen, dat dat en dat ga ik schrijven, maar over chronische zieke mama’s kan ik niets vinden, kan jij mij helpen?’

ik schreef met onze Joris naast me – ziek van de windpokken – 4 blz over chronische zieke mama’s in het kader van een postpartum probleem.

Lieve kent me al een beetje, wat een geluk, want had ik meegedaan – en dat wenste ik ook graag te doen – aan haar training Post Partum consulente dan had ik de training niet kunnen afmaken, dan was ik weer ergens blijven hangen door mijn gezondheid problemen.

het is zelfs zo dat we elkaar ooit hebben ontmoet om over de toekomst te praten, ook hier heb ik tegen haar moeten vertellen dat ik geen continuïteit aan de dag kon leggen vanwege mijn gezondheid.

ik ben dat gewoon om zo te leven, al grijp ik wel naast kansen die me 100% liggen.

maar goed,

de tijd heeft me ingehaald.

het is zo typisch eigenlijk als je chronisch ziek bent

ik kom een beetje ziek terug van de reis, het gaat over, onze zoon krijgt de windpokken hangt aan mijn broek en rok, vraagt natuurlijk extra verzorging en aandacht, tijd en alert zijn omdat hij ze niet mag doorkrabben…

ik ben herstellende van mijn ‘toestanden van een dikke maand en 3 weken geleden’ vechtend tegen een verkoudheden en vermoeidheid.

ook al ging ik langzaam vooruit, ja echt er is vooruitgang, en dan iets te veel, iets te vermoeiend geweest en vlam, de vlam is aangestoken en ik ben ziek.

de zwakke plek kennen we ondertussen de sinussen, gewrichten en concentratie verlies.

het toppunt is,

ik maak me allang niets meer wijs, het is zoals het is, en zoals mijn moeder het gisteren zei als ik belde dat ik ziek was

  • ze* geloven het niet meer Esther !
  • wie ziet dat nu aan u?
  • wij kennen u wij zien dat.

mijn tante die zei – oh neen Esther niet ziek worden ! niet dat er ook nog eens bij – de diëtiste zei – we gaan inzetten op maat gemaakt gezondheidsplan – mijn gynaecoloog zei – je hebt nu alles op een hoop, maar ik ken u je komt er altijd door – ze zei ook – je herstel is zeker 3 maanden, gezond eten, bewegen en rusten –

ze hebben allemaal gelijk, nu is het even zorgen geweest voor een klein flink en snelle kleuter waar ik bijzondere momenten mee heb gehad de afgelopen week tijdens zijn herstel van de windpokken.

hij is genezen, kan maandag naar school

en ik kan opnieuw de draad oppakken en weer starten aan mijn 3 maanden herstel.

waar het eigenlijk om gaat is het fragiele evenwicht van herstellen van een chronische zieke mama. het heeft zoveel inpakt om de omgeving als je weer een dip hebt. ik moet echt extra naar mijn lichaam luisteren om te herstellen, want ik ben gewoon om elke dag wel iets van pijn te ervaren.

dat is het fragiele, de grens, het besef en de aandacht om te geven aan jezelf wat het nodig heeft.

je hebt er ABSOLUUT vat op je eigen gezondheid, je wéét wat je kan doen voor je eigen geluk !

het is maar wat je ermee wil doen hé.

ik ga voor een gezond evenwicht, ook met die fragiele grens nu, later zal die grens meer ‘in evenwicht liggen’, nu eerst even genieten, van dat waarmee ik bezig ben op dit moment.

en als ik even heel eerlijk ben, neen werken in de buitenwereld zit daar voor dit bezig bijtje niet meer in, wel in mijn huis en op onze 6 are grond…

Lets go Esther je kunt het !

4 reacties op ‘Ik schreef eerder…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s