House of Soul

bloemen-huisvoor-de-ziel-8

5 uur 25

ik kan al een tijdje niet slapen, ik krijg gewoon vanzelf energie van de wonderlijke vogelzang – een concert – buiten de slaapkamerraam.

elke dag staat die open en elke dag luister ik even naar het concert, het is en blijft mijn lang leven, de ochtend gloren met zijn zielenzang.

al even zit hier een bonte vliegenvanger een vrouwtje te lokken met zijn mooi subtiel liedje, hij geeft niet op, al zijn er op andere plaatsen al jongen, hij verlangt naar een vrouwtje en wij horen hem nog steeds zingen.

voor de eerste keer sinds jaren komt hij hier, hij is zeldzaam geworden, zoveel in onze buurt zijn er niet meer, een vreugdesprongetje voor ons, hij is er nog steeds.

dat klein mooi vogeltje is mijn gezelschap sinds ik in de tuin bezig ben. of toch aan het zaaien ben met onze zoon , mijn planten verpot en stekjes neem, bloembakken leeg maak en weer terug vul.

mijn lang leven, het zit van binnen het werk dat ik heb gedaan, diep van binnen.

House of Soul

de merels zijn steeds blij wanneer ik de viooltjes uit mijn winterbakken haal, er zit steeds iets in waar ze willen in gaan wroeten, ons koppeltje heeft nu 3 jongen, schuchter komen ze snel iets mee pikken, en hop daar vliegen ze alweer…

heerlijk!

vorige zaterdag hebben we een heel aangenaam 90 jaar etentje gehad met heel de familie in een goed restaurant http://www.savoury.be/

een prachtige herinnering , 10 jaar geleden zijn wij er getrouwd. wat wil je dan. heerlijk eten, en goed gezelschap met een fiere 90 jarige en een bijna 90 jarige. het eten was zo goed en ze waren zo kindvriendelijk dat onze zoon zei ‘ mamatje! mamatje’ terwijl hij op mijn arm tikte, ‘ik moet je iets vertellen’ al fluisterend in mijn oor vertelde hij ‘ik wil hier mijn verjaardagsfeestje houden’ en verder ging met de vraag ‘is dat goed mamatje?’

‘ja schatje dat is prima’, ik lachte hij genoot !

nadien nog naar mijn tante thuis, een prachtig huis in een prachtige locatie, daar aankomen is meteen een andere modus. ongelooflijk hoe een omgeving en een huis zoveel invloed op je geluksniveau kunnen hebben. bubbeltje het dwerg teckeltje van een nichtje was er voor de eerste keer ook. gekke honden sprongen samen met onze zoon in het gras veld, heerlijk om te zien.

ik heb zo genoten van die dag, het is een blijvertje in mijn gedacht.

House of Soul

gisterenavond zat ik plots met mijn handen in de moestuin potgrond, gewoon het gebeurde. ik die elke keer voor het slapengaan mijn planten begroet en water geef met warm weer, zat plots nog tomaten planten te planten in de moestuinbak van vorig jaar.

ik wist van geen ophouden, het bloed stroomde rijkelijk naar mijn hart.

ik nam de pelargoniums die ik had mee gebracht van Beek, hang en staand, in mijn hand en begon de andere bloembak gewoon om te woelen om ze erin te planten. rustig werden de plantjes behandeld door mijn vingers, ontdaan van de onderste bladeren, onder een liefdevol oog de bloemen verzorgd.

ik bloeide letterlijk met hen mee op !

tjonge, dat is liefde, het is niet te geloven, dat voelen geeft kracht !

deze nacht droomde ik dat al mijn platen gingen vliegen door een storm, de poezen en de hond gingen gewoon mee de lucht in. ik riep de ziel uit mijn lijf en de volgende dag kon ik ze allemaal terug vinden.

House of Soul

ik denk dat ik doorheen mijn leven genoeg gekwetter van mijn innerlijke musjes heb gehoord om te weten waar mijn House of Soul werkelijk ligt.

over een jaar of twee heb ik een droom, mijn kwekerij – specialisatie geur pelargoniums en viooltjes –

the House of Soul

en nu klaar om mijn geurende selectie in aardewerken potten te verpotten, de wortels zijn stevig, de subtiele geur is naar mijn zin. ik begin.

9 reacties op ‘House of Soul

  1. Genieten is het dezer dagen hé? ’s morgens in de vroegte zitten schrijven in de tuin, begeleid door vogelgezang, zaaalig!
    Pas vlogen er drie mereltjes uit het nest of een ander merelpaar maakte een ander nest, opnieuw drie eieren. Ik pas het ‘snoeien’ aan aan het ritme van de merelkweek, zaaalig!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s