waar ga je heen?

18740083_829457207209296_485889047784967307_n

een paar weken geleden ging ik met mijn zoon naar de markt om pelargoniums te spotten en eventueel te kunnen kopen.

ik zag daar kleine standjes

eéntje met kruiden snoepjes en thee’s, honing en gezondheidsproducten. de man had zijn standje nog niet helemaal af zag ik als wij er om 11 uur aan zijn kraam stonden te kijken.

verrast door het uur misschien?

net daarnaast een kraam met messen, zo van die degelijke messen met een molentje als logo, veel verschillende grote en kleuren. van lemmet tot handvat, ik keek ernaar alsof het een kunstwerk was, de messen deden mijn creatieve brein werken, ooit maak ik er een foto van van zijn kraam.

even verder een paar schragen met een paar rollen stof, de jonge vrouw achter de schragen fit en gezond helemaal in zelfgemaakte kleding, je zag waarvoor ze er was, ze straalde achter haar zeer bescheiden kraam waar wij alleen stonden te kijken naar haar enthousiasme, want dàt trok ons aan.

daarna de grote wagens met brood, vlees en vis, op het einde waarvoor we kwamen, bloemen van de pelargoniums.

ik lachte in mezelf met onze zoon aan mijn hand, het kan zo simpel zijn, het leven beleven en hiermee een cent verdienen.

het geeft me een heel ander inzicht nu ik aan een rustiger leven begin.

ik weet wel wat ik doe en ga dat blijven doen alleen met veel minder ambitie en veel minder actie, en zeker met veel minder ondernemers onrust.

toen ik met mijn zoon langs de Molse Nete stapte op het mooie wandelpad met een tas en zakken vol mooie pelargoniums, verlangend om ze te ‘sorteren in bloembakken’ lachte ik even met een grote glimlach naar hem toe, ik was de gelukkigste moeder van het land.

ik die dacht aan de standjes op de markt terwijl ik de planten sorteerde in de bloembakken voelde lichtjes een droom opborrelen. misschien sta ik ooit voor de gelegenheid in het perkplanten seizoen ook zo met wat schragen en plantjes op de markt?

dan komen de mensen misschien gewoon even kijken omdat ‘het enthousiasme’ voor mijn planten er vanaf straalt. wel alleen dat is waar ik wel voor wil gaan…

het valt me op dat ik me nu bewust terug trek uit de wereld van werken en ondernemen. vanaf 2008 ben ik al bezig met ondernemen, nu, is het doek gevallen, ik heb er vrede mee.

ik ga nu leren dat ik niet meer moet vechten, wroeten, en kei hard werken om iets te bekomen waarnaar mijn hart uit gaat. eerlijk de vzw was een steen geworden, ik had hem al lang moeten laten liggen in mijn rivier hier op aarde.

nu ga ik loslaten wat ik graag heb gedaan, ik ben geen ondernemer – vrijwilliger – meer, ik ben gewoon mama, echtgenoot, mezelf met kennis en waarde.

loslaten waaraan je kei hard hebt gewerkt, en weer verder gaan, het geeft nieuwe inzichten, nieuwe horizonten, nieuwe energie een nieuw leven dat je al kende.

het is gebruiken wat je al wist en rustig verdergaan met wat je kan.

daar ga ik naartoe.

waar ga jij naartoe?

20160217_174500

20 reacties op ‘waar ga je heen?

  1. een prachtig stukje! ik wens je heel veel succes om je droom te verwezenlijken.
    waar ik naar toe ga ? daar waar ik – voor de jaren die mij nog gegund zijn – kan doen waar ik gelukkig van word, soms alleen, soms samen met anderen.

    Liked by 1 persoon

    1. jij vat heel de essentie samen! mijn grootmoeder van bijna 90 ligt in het ziekenhuis, ze vergaat van de pijn ten gevolge van een ernstige val een paar geleden. ze wil niet meer verder met de pijn, het hindert haar om te doen waar ze gelukkig van kan worden… zo ist hé !

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s