zomerpunt

de tijd tussen zonsopkomst en zonsondergang is het langst…

het is al jaren, sinds ik het boek The Artist’s Way kocht en in begon te werken, mijn persoonlijk uitgeroepen feestdag, alleen voor mij !

het was ook een oefening uit The Artsit’s way training – kies een dag helemaal voor jezelf en doe dingen die je ofwel kent, maar doe zeker dingen op die dag die je nog niet kent –

alle jaren heb ik dingen gedaan die ik kende maar ook die ik nog niet kende, ik ben ooit eens gaan wandelen zonder eindpunt en mijn gevoel gevolgd, heerlijk was dat struinen…

ik ben ook ooit eens een muziekwinkel in gedoken en heb gewoon de eerste 3 cd’s gekocht die me aanspraken en die een hele dag beluisterd.

en neen rekspringen en touwhangen of springen uit een vliegtuig, dat heb ik nog niet gedaan… met de twee voeten op de grond en toch nog in een cocon dat beviel me het meeste…

vandaag heb ik een hele gewone dag, ik ga gewoon doen wat ik kan doen vandaag en verder helemaal genieten om bij mijn ouders te gaan eten met onze zoon.

simpel, eenvoud en vooral rust dat heb ik nodig.

het valt me eigenlijk wel op, zo heb ik eens ‘een verjaardag’ gehad op deze langste dag met veel zoete wijn !?!

dat zit er niet meer in, maar die dag herinner ik me nog goed, knipoog !

ik drink al een half jaar geen alcohol meer en het bevalt me steeds meer.

vandaag is altijd ook een een blik waard op de toekomst. ik stel mezelf wel wat vragen – wat kan zo een dag veranderen in de toekomst? –

ik kreeg meteen een antwoord op het onderwerp

 • voeding – ik wil meer en meer gaan evolueren naar maar 1 dag vlees in de week – dat deed ik ook al ik zwanger ben geworden van onze zoon, en ik voelde me er goed bij. en als ik dan vlees kies dan is het bio en besteld bij de bioboer.
 • consuminderen – ik ben het al een meer dan een jaar aan het doen, geen boeken meer kopen vooral, dat was mijn zwakte. maar ook andere spullen, ook de voedingsvoorraadkast even bekijken, minder impulsaankopen, en je meer de vraag stellen – heb ik dit wel nodig? – 
 • leven met mijn waarde en normen – ik heb mijn hele leven me nogal laten meeslepen door andere en dan vooral door de emoties en verhalen van andere. ik ga bewust voor mezelf uitmaken en oefenen wat ik wil meenemen en wat niet. ja het klinkt misschien wel raar, maar het is voor mij een rasechte levensoefening. – moet ik dit wel meenemen?- 
 • mijn gezin op het voorplan zetten – oh lala ik ga toch nog een rasechte huismoeder worden, met een schort van den Hema rond haal volle heupen en gekleurde laarzen om in de moestuintjes te werken en achter de kippeneitjes te gaan. eindelijk ! vroeger als kind wilde ik ‘boerderin’ worden, ik ga er dus aan beginnen op mijn 4are… knipoog…
 • meer plezier en rust in plannen – ja ik heb ineens gezien dat de afgelopen 5 jaar voor mij meer ‘schaduwkant’ zijn geweest dan zonnekant. ik ben er nu uit gekropen, met de lader naar de zon gekropen, en ik ga me plezier laten beleven. rust in plannen en creatief terug opnieuw starten. rustig zonder enige andere aanleiding.
 •  leven – in september weet ik iets meer van mijn ass kenmerken, heb ik alle tests gedaan die ik nodig heb om het ‘beeld van mezelf’ helderder te krijgen, ik ken ze waarschijnlijk al wel – “je kan ze goed benoemen” – had de psychiater van Indigo tegen me gezegd op het verkennend gesprek, dus ik weet het, maar dan kan ik gerichtere stappen zetten naar het nieuwe jaar…
 • genieten van de dingen die ik en wij hebben – ik heb meer dan voldoende, en daarom ben ik nu al dankbaar. dat wil ik graag verder zetten.

vooral op voeding wil ik een reis maken, ik ben heel nieuwsgierig geworden naar gezond verstand gezond eten maken en dan vooral geschikt voor mezelf en ons gezin. geen tierlantijntjes uit boeken, gewoon volgens mijn instinkt en de tips van mijn diëtiste . ik ben al 10 kilo kwijt sinds februari, en ik voel me er heel goed bij! dus het heeft een grote invloed op mijn herstel nu en mijn bewegelijk later, wandelingen gaan beter en ik geniet echt veel meer met minder en met gezonder verstand.

en vandaag? nu eerst de plantjes water geven, dan stofzuigen, en dan genieten om bij mijn ouders te zijn met onze zoon, en straks mijn ventje verwennen met lekkers…

meer moet het zomerpunt van mij niet zijn!

hele fijne dag aan iedereen!

geniet van de zon!

gezond-eten-gezond-hart

*fotobron https://www.mijngezondheidsgids.nl/gezond-eten-gezond-hart/

8 reacties op ‘zomerpunt

 1. Vanuit de Antroposofie ben ik aanhanger van het St. Jansfeest. Vroeger op school vierden we dat met een groot vuur waar we allemaal overheen sprongen, vlierbloesempannenkoekjes en lekkere limonade. Hoogzomer, hoofd naar de zon, verlichtend leven.

  Vanuit intellect kun je van jezelf al heel veel dingen omschrijven. Dat wil niet zeggen dat je er mee om kunt gaan 😉 Maar het scheelt wel in het begrip naar jezelf en het ontwikkelen.

  Ik wens je een mooie dag toe. Met de schaduwen van het leven, maar met het zonlicht dat je de nodige energie geeft. En nog een beetje meer.
  Liefs xxx

  Liked by 1 persoon

  1. ehe, dat feest kennen we hier niet zo, vertel meer, ik ben nieuwsgierig!

   ja het intellect hé, het neemt nogal dikwijls een loopje met je intuïtie, ik heb besloten om meer mijn ‘buikgevoel’ te gaan volgen…

   dankjewel zon van vandaag!
   liefs xxx

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s