uiten naar buiten

budget-999377_960_720

http://endohome.be/blog/2017/07/het-verhaal-van-esther

toen ik de vraag kreeg of ik mijn verhaal wilde vertellen, dacht ik ‘wie heeft er nu nog wat aan?’ ik dacht vooral, het is veel voor andere mensen…

ik ben er al een aantal jaren aan het over denken. veel mensen die me kennen zeggen nog steeds ‘dat had ik niet gedacht’.

elk leven heeft een verhaal te vertellen, dat van iedereen is even belangrijk!

waarom uit ik dan? en waarvoor doe ik het dan?

ik heb een duidelijk doel met mijn verhalen

uiteindelijk wens ik vanuit mijn hart dat mijn verhaal binnen het kader waar mijn verhaal thuis hoort ook gedeeld kan worden en verteld kan worden om:
het doel is dat ‘het kan’ jezelf beter voelen na een tijdje.
weer zelfvertrouwen krijgen en nadien met dat vertrouwen zeggen, 
‘kom op verhaal we gaan’…

het heeft me 20 jaar gekost om te leren uiten, het heeft me 5 jaar gekost om nu te zeggen, ja ik vertel
want het leven is zoals het was!

en nu gaan we verder
kom op verhaal, we gaan verder…
voor diegene die een steuntje in de rug kunnen gebruiken in het leven, IN DIT MOMENT

daarvoor deel ik mijn verhaal !

en neen het is geen vuile was,

het is een levensverhaal waar misschien andere vrouwen ook iets aan hebben…

daarom uit ik naar buiten !

 

clothes-line-2205055_960_720

18 reacties op ‘uiten naar buiten

  1. Dankjewel Annaberg, ja ik ben eigenlijk erg verbaasd. ik dacht dat ‘er zoveel mensen zijn die ergere dingen meemaken dan ik’… en nu op 1 week tijd hetzelfde verhaal lezen bij mensen die echt professioneel bezig zijn , het doet toch wat met mezelf hoor…

   Like

  1. ja ik had het er gisteren ook nog over met een vriendin die me nog niet lang kent (2 jaar nu). ik vroeg haar of ik de ‘pijn’ wat moest verminderen uit mijn verhalen. haar antwoord was heel duidelijk -neen ! eerlijk zijn is heel belangrijk om een levensverhaal te lezen van iemand anders – het verbindt dus blijkbaar ja ! (zo is het voor mij persoonlijk als lezer van eerlijke levensverhalen, ook zo, anders begin ik het ‘niet te geloven’).

   Liked by 1 persoon

 1. Tjee Esther… wat een lange en pijnlijke weg… Ik kreeg er kippenvel van… Het is goed dat je het van je af kan schrijven en dat je je verhaal deelt. Veel vrouwen zullen hier iets aan hebben. Mijn zwangerschap en bevalling waren ook geen geintje, maar jouw lijden is wel van heel lange duur… slopend gewoon. Ik wens je eindelijk wat rust in de buik. Dikke knuffel en lieve groet X

  Liked by 1 persoon

 2. Hang je vuile was te drogen
  nee, alles schoon en fris
  Het wappert in de zon
  en frisse wind
  Kleurige knijpers
  grijpen alles vast
  Op Urk draait men
  met waslijnen
  Alles wit
  en nog niet gesteven
  Vouw en kreuk
  mogen er zijn
  Eerst droog
  en dan de strijkbout
  Ziet het er
  weer keurig uit
  Weet
  dat vlekjes
  mogen blijven
  Verhul het niet
  met hoge kraag
  Wees je zelf
  in eigen klederen
  Bepaal zelf
  de dracht

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s