Metamorfose

Muurprint_Metamorfose_van_rups_tot_vlinder_02“De rups moet om vlinder te worden door een coconfase. Hetzelfde gebeurt op het pad van zelfrealisatie. De cocon stelt de zuiveringsfase voor, het pijnlijke besef van hoe onbewust je geleefd hebt en welke onzin er in je leven geweest is. Er is dan meestal een fase van schuld en schaamte maar dat gaat dan weer over in rouw en berouw. De tranen van echte rouw en berouw reinigen het hart en openen het voor vergeving. Het is vergeving die ons bevrijdt. Wanneer echte vergeving plaatsvindt los het verleden op.”

Sri Prem Baba

Bron Jan Bommerez https://www.facebook.com/jan.bommerez

8 reacties op ‘Metamorfose

    1. Dankjewel shivatje Het heeft alles te maken met het ‘hart’ echt laten spreken hé. wanneer je dat beseft weet je dat loslaten het echte werk is. ballast die je verstand onthoud ontleden en loslaten. dan pas heeft je hart de ruimte om lief te hebben en te spreken… dan pas kan je uitsluipen en wegvliegen…

      Liked by 3 people

    1. ik ben er eigenlijk wel klaar voor Marije, hoe het komt, gisteren ben ik met mijn neus tegen het pijnlijkste puntje van ‘zelfbesef’ geduwd. ik heb gisteren geleerd dat volledig ‘die dingen loslaten’ mijn boodschap is. en dus het eitje is gelegd in een rivier op aarde… ik ga even helemaal als een eitje aan waterplanten hangen tot ik larve kan worden van een libel… (liefst een keizerlibel, knipoog).

      Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s