beroep – trimmer

ons fien gaat om de 8 weken naar Jo de trimmer.

helemaal plukken, tussen de tenen knippen en haar bolleke weer in een westie snoet knippen.

Jo kan dat als de beste. voor ons Fienemiene dag! een feestdagje voor baasje en hond.

in het prachtige Schimmert…

gisteren was het weer zover, de krulletjes staan dan in haar vacht en het is echt nodig dat die oude haar weg gaat. ze zijn het gewoon die westies en Jo weet van wanten, eens op de trimtafel 1 uur en 30 minuten zeker werk aan ons Fien.

ze ziet er altijd weer prima westie kwestie uit, Jo kent zijn vak als de beste.

zijn beroep was ingenieur op een technische dienst. hoofd van die dienst. tot op een bepaald moment, hij kreeg er genoeg van…

en ging door met hondjes kweken, zoals de familie al jaren deed.

zijn beroep trimmer en honden fokker. met een portie verstand, want zoals alleen Jo het kan zeggen – vermeerderen is geen probleem, maar fokken is een beroep –

ik ben nooit in mijn leven in contact geweest met hondenliefhebbers als Jo, zijn vrouw en ook zijn kinderen. ze wéten waar ze mee bezig zijn. ik zit om de acht weken bij Jo op één van zijn stoelen te wachten en gisteren hadden we het over genen en genenpoelen.

over de intelligentie van honden hebben we het al dikwijls gehad – ja de intelligentie komt door de moeder – en zo leer ik altijd weer iets bij als ik daar ben geweest.

niet iedereen weet dat Jo ingenieur is dat hij verschillende diploma’s heeft want dat zie je niet want zijn beroep is trimmer

d8a1960d72fdf1374ff1461c02aa8128

een ingenieur die honden trimt voor tentoonstellingen en wedstrijden. die zijn kennis meer dan 100% inzet om zijn genenpoel optimaal in te zetten en uit te breiden door onderzoek van jaren.

Jo gebruikt alles wat hij heeft geleerd en alles wat hij heeft ondervonden, met de juiste mensen rondom hem is dit een succes.

en daar wil ik het in deze blog graag over hebben.

Je ziet niet aan Jo dat hij verschillende diploma’s heeft, je ziet het wel aan zijn hondjes en aan het trimmen van westies.

mensen die hem alleen maar kennen van het trimmen die kunnen heel anders oordelen over zijn ‘achter de schermen’ kwaliteiten…

zoals Jo zijn er zoveel mensen, die kwaliteiten hebben die achter de schermen pas duidelijk worden. wie dat ziet merkt meteen talent op…

ons beoordelingssysteem is nogal snel in conclusies trekken. je hebt een beroep en dikwijls plakken de mensen daar een intelligentie niveau aan.

oh en dan heb je het echt mis!

ik neem in deze blog Jo, maar ik ken ook een schoonmaakster die me van mijn sokken blaast van wijsheid… en ik ken ook een, en ook een, ….

voor mij zijn dat de witte raven die in onze maatschappij achter de schermen prachtig werk leveren en die de meeste onder ons niet zien…

ergens heb ik het ook over mezelf, de aanleiding was ook iemand van zijn klanten die in hemelsnaam niet wist waarover mijn blogs gingen ‘waar heeft ze het over’.

ja het is heel simpel voor mij, in de eerste plaats komt het door mijn manier van ‘anders denken’, Jo nam een woord in de mond waar ik vroeger nauwelijks mee in contact kwam.

en ja dan heb ik de boodschap wel begrepen, ik leer nu om me daar niets van aan te trekken, zoals Jo het zich al lang niet meer aantrekt dat ze hem zien als ‘Trimmer en fokker’ en niet als ingenieur .

maar soms is het heerlijk om met iemand te praten die op het zelfde niveau kan praten, daar gaat mijn lichtje van branden, en dat mocht ik vandaag weer meemaken, ik over het gedrag van zijn westie meisjes die ik heb mogen be – knuffelen en anders om, en over het kweken van honden en het onderzoek naar de juiste genen bij de geselecteerde genen.

ik had een heerlijke voormiddag gisteren, ik heb jong talent gesproken over zijn passie en ook zijn zorgen in zijn beroep – honden trimmen – en heb mogen meeliften op de wetenschappelijke benadering van honden kweken.

Yes i love it !

dankjewel 8 weken collega’s -, en dankjewel westie wandelmaatjes ik heb veel van jullie geleerd!

om af te sluiten twee talentvolle fotografen die westies fotograferen, neen de westies komen niet van Jo, dat is niet belangrijk wel wil ik laten zien hoe de liefde voor een hond wijsheid en talent naar voren kan brengen !

923269_573484009341530_167793674_n

17861891_1407133582643231_8802891859524348516_n

twee bovenste van Benny Schoenaers – hij heeft nog mooie hoor !

Westies Witse en Tommy – Tommy is gered van een verschrikkelijke verdrinkingsdood en nu is het een prachtige westie

19642431_712260898977616_7500580649151253118_n

19959153_716340448569661_8963824758515979967_n

deze twee zijn van Eric Compernolle van zijn Natan, hij is een echte fotowestie…

____________________________________________________________________________________________

fotobron bovenste foto https://www.pinterest.com/source/groomersreference.com/

 

8 reacties op ‘beroep – trimmer

      1. Het had gekund…. ik had veel te maken met inspraak waar geen uitzicht was, waardoor de uitspraken dan inzichtelijk niets voorstelden… Wat je met taalverwarring toch kan bereiken! Leuk is dit.

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s