Wat heeft het 1 met ander te maken?

0026

ik schilder vandaag de slaapkamer van onze 5 jarige zoon. met de radio op.

de aanslagen in mijn oor, ik pink daarnet toch een traantje weg bij ‘de minuut stilte’ in Barcelona. een Vlaamse mevrouw is omgekomen terwijl ze met haar gezin genoot van een citytrip/ vakantie.

het doel van de aanslag; gewoon op mensen in rijden.

simpeler kan het niet, zei Rudi daarnet op de radio, je huurt een auto, stapt in en begint gewoon te rijden, daar heb je geen training voor nodig, iedereen kan dat, de strategie van ISS is dus ‘éénvoudiger’ geworden.

ik laat even die woorden tot bij me toe komen terwijl ik een boom teken in zijn slaapkamer…

simpeler kan het niet !

de volgende aanslag op een populaire uitgangsbuurt van Cambrils. de politie schoot de doodrijders dood, doelwit mensen die plezier maken, jonge mensen…

gezin, jongeren kinderen, mensen die plezier maken, vooral dat, het hart van het leven. bouwstenen van de maatschappij…

Rudi zei het klaar en duidelijk, we zullen gewoon moeten worden dat er overal een aanslag kan gebeuren.

ook deze woorden laat ik even binnen komen…

en zeg hardop ‘ ja schatje je zal dus gewoon moeten worden dat de basis veiligheid gewoon niet meer bestaat ‘. zo simpel is dat !

als mama ben ik niet zo bang meer eigenlijk, misschien ben ik er zeer gelaten in, hier in onze streek hebben we altijd een gevaar van een kernramp. we horen regelmatig het oefen alarm voor een eventuele kernramp…

we kunnen ons daarvoor niet beschermen, ook al denken we van wel met jodium pillen.

ik ben daar vrij nuchter en realistisch in, het kan altijd gebeuren…

maar als mama ben ik wel verantwoordelijk voor mijn zoon, je gaat door het vuur voor je zoon, altijd en overal.

nu is het een andere realiteit, mijn zoon opvoeden en begeleiden naar de realiteit van deze dag, geen basis veiligheid meer in de maatschappij.

hoe doe je dat?

hoe vertel je dat?

ik vraag het mij al een dag bijna af…

Rudi zei nog; het antwoord is politie, politie, politie en inlichtingen uitwisselen…

ik ga ooit zeggen tegen mijn zoon – dat wat je ziet schatje is het antwoord – veel blauw op straat.

wat een geluk, het is zijn lievelingskleur !

8 reacties op ‘Wat heeft het 1 met ander te maken?

 1. Gewoon erg wat er gebeurd is en hoe ze te werk gaan.
  Zo simpel zoals je het beschrijft in je tekst maar met zoveel slachtoffers tot gevolg spijtig genoeg.
  Hoe leg je zoiets uit hoe ga je ermee om en ben je nog veilig? Allemaal vragen die toch bij heel wat mensen opkomen.
  Maar moet je gaan opsluiten nee, alleen spijtig voor opgroeiende kinderen hoe vertel je dit eraan. Want moeten ze dan opgroeien in een wereld vol geweld en angsten.

  Aum Shanthi

  Like

  1. ja, is ook zo, ik sta er wel bij stil, heel even omdat ik voel dat ik iets tegen mijn zoon erover ‘kan’ vertellen als hij er vragen over heeft, want anders idd wordt je geleefd! ik bedenk me net, ik sta bij veel stil, verbaasd stil verbaasd hoe het soms draait in de wereld en omgeving . dankjewel shivatje, ik ben weer wat bewuster geworden van mijn denk,- en voelswereld…

   Liked by 1 persoon

 2. Een kind moet zich inderdaad veilig kunnen voelen… maar het is moeilijk om die veiligheid te garanderen gezien de omstandigheden. Opgroeien met angst is echter ook niet goed. Moeilijke tijden… maar vooral trieste…

  Like

  1. ja sommige ‘ouders’ van leeftijdgenootjes verbazen zich over – hoe ik het nieuws met hem bespreek als hij vragen heeft – maar zo krijgt hij wel een beeld van de wereld met alles erop en er aan… hij heeft meer angst van – een krokodil onder zijn bed in zijn droom – dan van iets anders op dit moment. en ik zelf ik ben er eigenlijk vrij realistisch in!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s