vandaag 5 jaar geleden

was ik hoog hoog zwanger, was het zo warm dat ik geen stap meer kon doen met de dikke voeten. die voeten hingen in het zwembad, bijna heel de dag.

maandag is is hij 5.

daar was deze morgen niets van te zien.

ik wil niet naar school, elke morgen hetzelfde liedje…

ikzelf probeer me rustig te houden, zijn tempo te respecteren, nog wat spelen, nog wat treuzelen, met de wekker die loopt, want ja het tempo is beperkt (in een uur en half).

we staan vroeger op, om zijn tempo toe te laten, maar ook dit werkt nog niet zo lekker, maar goed we houden vol…

ook al ben ik er de eerste uren niet goed van, net alsof ik mijn zoon naar de slachtbank ga afgeven.

deze morgen was geen goede morgen, hij liep echt verloren, hij stond in zijn truitje aan de poort te wenen, met rode wangen…

“mama kusje ! ”

zijn jas zag ik vliegen over de speelplaats…

hij wenste niet te eten, niet te snuiten, niet te poetsen, niet te – alles -…

zo een morgen is van je hart een steen maken, en dat is net iets dat ik niet goed kan, omdat ik voel dat er een ‘nood’ – ik heb iets nodig en kan het niet zeggen – achter zit.

dju, wat is het?

en nu gaat de dag verder, een halve dag vliegt, mama is ook nog ziek – nog steeds koorts – we zullen wel zien wat de dag brengt !?

20170605_094102

22 reacties op ‘vandaag 5 jaar geleden

  1. Ja je hebt een punt, de innerlijke strijd! de dikter zei gisteren dat ‘hij graag tegengewicht heeft’ en dat uitlokt om te weten wat en hoe… bij temperamentvolle kinderen is dat blijkbaar zo & zei ze het testosteron is vol op in zijn lichaam aan het werk, dat brengt veel te weeg. Ik ben blij met haar uitleg, het testosteron verhaal dat had ik nog niet gelinkt aan zijn actieve reactie’s… oh lalala voor ons als ouders toch een uitdaging hoor….

   Liked by 1 persoon

   1. Gisteren drong de herfststorm hier letterlijk in huis. Als een wervelwind voerde onze spruit mee. Heb hem maar even laten razen… Dikke tranen bij het mannetje. Wel een goeie wat je noemt van de testosteron. Inderdaad een uitdaging. Maar een mooie! 😀

    Liked by 1 persoon

   2. Vertederend. Wel veel lawaai!!!! 😉 Maar de dorre blaadjes zijn ook uit zijn hoofdje weg nu. Lekker fris naar school (wel hoesten!! Hier is het ook niet helemaal virusvrij hoor…). Ben je al bij de dokter geweest?

    Liked by 1 persoon

   3. ik heb net een lekkerbek kaasschoteltje, charcuterie en brood gaan bestellen en heb zeer lekkere pralines gaan halen voor zondag, dat is een super fijn vooruitzicht! nu de wijn gaan halen! ja ik ben bijna in feeststemming!

    Liked by 1 persoon

 1. Een kind leeft vooral in het nu, en heeft soms angst voor wat komt. Misschien voelt hij zich na vijf minuten al stukken beter in de school? Eens informeren bij de juf? En als je dit weet, is het wellicht gemakkelijker voor jou om te aanvaarden? Eén van mijn zonen heb ik vele jaren lang met traantjes afgeleverd op school, maar ik kreeg te horen dat deze snel opdroogden en hij leefde weer in het nu, het spel in de school.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s