verwerken…

sparrow-2615761__340

ergens is het al lang bezig, verwerken, maar nu ook bewust in mijn dromen! en daar ben ik wel blij mee.

deze foto geeft mezelf als mus weer, kijkend of er kruimels van een koekje overblijven op de rand van een tas lekkere schuimende koffie.

  • ik als lichaam en geest dat uitkijkt over mijn leven, uitkijkend naar iets lekkers en plezierig…

daarachter is mijn kat, die me natuurlijk als de beste kent, maar die het niet kan laten om haar jachtinstinct nog eens boven te halen.

  • de kat die in ons allen schuilt, die heel stil kan liggen te spinnen tot haar jachtinstinct getriggerd is en in sluiphouding gaat om te vangen…
  • het vangen van gebeurtenissen die zo ingrijpend waren dat je ze onder ogen moet zien
  • het vangen, bespelen en verwerken van gebeurtenissen.

ik heb gemerkt de laatste tijd dat ik in 3 fases verwerkt heb 1 – eerst vlak en het gewoon door wroeten – dan inzicht rijk en verbaasd naar de inzichten kijken – 2 – het aanvaarden en alles eraan doen om ‘beter’ te worden – van binnen naar buiten toe werken – lichamelijk evenwicht toelaten – dromen, rust nemen om het lichaam zijn nieuwe evenwicht te laten gewoon worden.

ik zit helemaal in die 3 de fase, mijn nachten werken gewoon door met verwerken. heel gedetailleerde dromen, met duidelijke boodschappen en gerichte verwerkings’acties’. soms is het zo duidelijk dat – mijn kat een prooi heeft gevangen – dat ik de dag erna perfect kan verwoorden wat ik heb verwerkt, en kan ik ook meteen de oplossing inzetten en verder gaan. maar op sommige dagen is het nog wat onderzoeken overdag, soms kom ik eruit maar ook dikwijls nog niet.

wat zeker zo is, mijn lichaam zit nu in de fase van ‘nieuw evenwicht aannemen’ en er zachtjes mee omgaan in alle tijd, rust en ondersteuning.

dat maakt dat ik wel moe ben, ik heb extra rust en ontspanning nodig. en ik geef mezelf dat. ik neem extra vitaminen in en ga naar de kine, en verder slenter ik soms door de dagen…

we zien wel hoe lang het duurt, dat onbewust verwerken in mijn dromen. het is zeker diep verwerken, en dat is helemaal prima zo…

colour-2575675_960_720

ik kleur mijn leven op het moment in in aquarel kleuren, en dat is helemaal prima !

 

3 reacties op ‘verwerken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s