aanschuiven voor broodjes en kaas

ik keek gisteren mijn ogen uit.

ik nam een grote gele zak aan van een mevrouw die ‘goedemorgen’ zei zodat ik enthousiast me de trap op liet rollen naar de verdieping waar ik de koffie al kon ruiken.

toen ik van de trap afstapte zag ik twee rijen aanschuiven voor 1 zelfbedieningstoog !

WAT IS DIT !!!

ik ging dichterbij kijken en zag mensen karretjes inladen met bordjes vol broodjes, kaas, confituur enzo…

ik liep daar even rond want ook ik had zin in ‘iets’, maar tjonge wat een wachttijd, het bleef maar komen helemaal vol stond die eetruimte!

ik zag en dacht ‘hmm ik wacht wel even’.

wachten tot tot de juiste persoon met het juiste gele hemd en naamkaartje op een knopje drukte en het automatische afgestelde gordijn net om 10 uur naar omhoog werd gerold.

het was druk voor het gordijn, ik stond bijna tussen in rugzakken…

als een horde vastgezeten horzels zoemde de mensen uit op de kinderafdeling. zoemend naar daar waarvan ze denken dat ze het kunnen gebruiken.

ik zoemde meteen naar de visueel onthouden plaats van de sorteer koffertjes voor de kinderkledingkast. het schap dat ik moest hebben leeg! oei !!! dju speciaal naar hier gekomen, zonder fatsoenlijk te eten en ik moet snel weer weg…

een geel hemdje komt aan haar ‘balie’ staan ik vraag meteen – zijn ze er nog, ik wijs naar het voorbeeld met nummer 1727 aan 7.75€ ze tikt een nummer in en ziet een nummer verschijnen – ja hoor ze zijn juist binnen gekomen, ik ga ze voor u halen! – ik sta met een grote glimlach op mijn gezicht, en lach terwijl ze ze uit de doos in mijn grote gele zak steekt.

ik heb mijn buit en ga nog eens kijken of ik iets kan eten en drinken, tjonge nog een doorkomen aan…

ik vertrek weer, trap af, de beneden verdieping, een vergiet, joepie een fatsoenlijk vergiet, joepie doorzichtbaren potjes voor zijn Lego en Playmobil in te steken zodat de iglo bij de iglo en de racebaan bij de racebaan kan blijven.

rollend met de kar blijf ik de grootste drukte voor, ik treuzel bij de planten en denk na over een eventueel cadeau voor een vriendin die jarig gaat worden…

de zoektocht naar iets zachts en mooi is een maat voor niets.

een hongerke dringt zich op, ik ga naar boven, ik zie wat ik nauwelijks kan geloven. net na 11 is de ruimte die gevuld was met voeding en mensen van de morgen leeg! LEEG ! ik zie achter de togen mensen in de weer met frieten, de beroemde balletjes van het huis…

euh het is net na 11 uur !!!!

ik treuzel ik kijk wat ik mag eten, ik vis een pas aangevulde salade met kip en een verdwaald broodje in een doorzichtige bak zonder tang.

ik kijk de zaal in en zie lege borden staan opgestapeld met te veel eten van het blijkbaar zeer populair 1 euro ontbijt.

http://www.ikea.com/ms/nl_BE/ikea_food/#breakfast

ik voelde me net een aliën in den Ikea

ik wist dit niet !!!!

1 euro voor een ontbijt,

zeg! hoeveel kan jij erop !!!

te gek voor woorden, om 10 uur zit de resto vol ! welke horeca zaak kan dit nu nog zeggen !!!

ik moet eerlijk zeggen, het was lekker wat ik heb gegeten aan 5.75 met twee biologische appelsapjes en een broodje van 30 cent…

en de volgende keer weet ik meer….

 

8 reacties op ‘aanschuiven voor broodjes en kaas

  1. Het is een hele belevenis he, dat IKEA. Ik kom er niet vaak, maar sommige dingen zijn wel echt handig. Boekenkasten en zo. Als ik jou was tegengekomen hadden we elkaar begrijpend aangestaard waarschijnlijk. Even buiten het feit dat ik zo min mogelijk om me heen kijk daar met al die toestanden en indrukken. Mooie dag lieverd xxx

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s