weten wie je bent?

het gaat zo, zoals Marcel Vanthilt  gisteren zei in Die huis – de energiekste, de goede vader, de sacherijnige, de chaoot, de verliefde, de goedgezinde, de creatieve, … neem allemaal uw boekentas we vertrekken ! –

ik heb er zo hartelijk me zitten schaterlachen, ik kwam bijna niet meer bij omdat ik het zelf zo herken. – vrouwen neem uw handtas we gaan – en ik kan alleen, met zen alle in mij vertrekken.

hij zei nog iets – ik heb het ooit geprobeerd om ze te analyseren maar het is niet voor mij – heerlijk toch ! maar ook gewoon belangrijk, kunnen zijn gewoon wie je bent!

ik zag hem ook schilderen, wij lagen nog eens in een deuk, hoe heerlijk kan een leven zijn…

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/die-huis/3/die-huis-s3a4/

het is leven volgens jezelf, ongeacht welke leeftijd je hebt.

ik heb echt genoten van deze aflevering, heerlijk om te zien hoe het leven er gewoon is en beleefd is geworden, hoe het leven er dan toch ‘in hakt’ en hij er even energiek toch tegenaan gaat – al is het ook een voordeel ouder worden – zei hij – ik heb meer rust gevonden –

qua energie kon deze aflevering tellen ! gelachen en ook ernstig gekeken. ik wenste ook daar in Die huis te zitten, hij heeft mijn muziekkeuze gevormd en dus is hij een held van mij!

arbeid adelt, ja hoor want wie zichzelf kent kan het aan, om de wereld een beetje te veranderen.

ik had het vandaag met een vriendin erover gehad, wat jezelf kan betekenen voor diegene waarmee je werkt is van belang. dàt weten, dat het zinvol is en zeker een meerwaarde geeft is voor jezelf weten wie je bent.

over het leven vertellen is zinvol, kennis delen is zinvol, ten diensten staan is zinvol. het is allemaal hoe je het zelf kan invullen binnen je eigen kracht.

wanneer je dat gewoon bent te doen elke dag met plezier, weet je waarvoor je staat. toch wel van belang in het leven.

deze week poste een andere vriendin een artikel dat vertelde – dat we veel moesten doen om onszelf te leren kennen –  we moeten het DOEN ! tja ik ben zover dat ik zelf denk dat we juist het niet moeten doen.

we moeten niet doen maar wel oefenen, falen, leren niet meer hetzelfde te doen maar iets anders dat beter bij ons past te oefenen, falen, vallen en opstaan.

vooral ontdekken en blijven oefenen. oefenen waarvan we weten dat het zinvol is waarmee we bezig zijn!

– C’est la vie – zei Marcel, en gelijk heeft hij, hij is bijna 60.

ik ben bijna 44 vriendinnen zijn ouder en jonger dan mezelf ik hoor ze soms wel worstelen, zelfs zo erg dat ze schrik krijgen van de toekomst, ook al zijn ze in mijn ogen goed bezig.

de illusies zijn er ze passen bij het leven beleven, het is iderdaad – C’est la vie – 

mijn moeder 70 zei vorige week – vroeger dacht ik, later gaat het wat rustiger worden, dan heb je alles op een rijtje. maar het is zo niet ! – ik keek verbaasd op vanuit mijn prachtig dessert bord in een fantastisch restaurant*, waarop mijn schoonmoeder van 80 mijn verbaasde snuit zag en zei –  C’est la vie – 

ik ken mezelf nog maar een beetje, ik maak me geen illusie daarover het leven is gewoon het leven, of je je nu goed kent of niet verrassingen zullen er altijd zijn, en rustig gaat het dus niet worden…

C’est la vie

All-focus

Lieve K – lieve vriendin, we gaan ons is goed verwennen binnenkort want het leven vieren is een kunst !

@ A- lieve vriendin, hier gaan we samen ook nog naartoe!

*de link naar het goed restaurant is –

http://www.savoury.be/

13 reacties op ‘weten wie je bent?

  1. Ik neem de rust om in alle rust van het dessert te genieten.
    Marcel Vanthilt laat het op momenten maar een gek in zijn woorden zijn, hij is iemand die probeert van het leven te genieten en er alles uit te halen.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s