House of soul

bijna al mijn planten staan binnen. ze geuren nog steeds, mijn atelier gehuld in verschillende geuren, omdat ze maar net door mijn handen zijn gegaan en nog moeten bekomen van die handelingen.

ik heb iets gemerkt bij het onder handen nemen van de planten van mijn moeder. die staan in plastieken potten. er was zeker een verschil van wortelvorming en bladgroei. het is voor de pelargonium toch niet ideaal in dat soort potten te staan.

mijn planten staan allemaal in aardewerken potten, het is een groot verschil in bladgroei en wortelgroei.

pelargoniums zijn van nature als sterke planten, ze kunnen tegen een stootje, droogte en nat weer ze kunnen er mee om. moeilijk is het helemaal niet om ze te houden als terrasplant, maar ze vragen wel een juiste behuizing.

aardewerken potten.

in het voorjaar heb ik er 20 besteld. ik weet nog dat ik er al een hele kar had gekocht en aan de kassa er nog meer bestelde. de mijnheer aan de kassa vroeg of ‘ik ze opat’, ik zei met plezier JA, want ik ben fan natuurlijk…. toen ik de dozen ging ophalen riep hij nog – smakelijk, en dat hebben mijn planten geweten, ze groeien er dus beter in dan in plastieken potten.

ik heb bepaalde planten overgeplant in de aardewerken potten die ik nog kon vinden. niet de beste tijd van het jaar om dit te doen, dat weet ik, maar een prachtige plant zo maar laten staan, dat kan ik niet…

ik heb de sterkte planten laten staan in hun lelijke zwarte en bruine plastieken containers, die redden het wel, de andere fragiele die hebben een andere pot gekregen, ik ben dus benieuwd wat ze gaan doen in mijn atelier?

All-focus

All-focus

4 reacties op ‘House of soul

  1. ha die Esther
    inderdaad het zicht wil ook wat , maar ik denk ook dat de planten het beter doen in zo’n mooie aardenwerk pot , wie weet komt het omdat deze ademen als het ware
    ze staan er bij jou weer goed bij voor de winter
    fijne avond groet

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s