feestje in de week

img_4459_1524

donderdag had ik een feestje ! ik mocht weer eens me uitleven in de keuken! alleen want mijn mannen gingen – leren fietsen –

ik had die avond een gast aan de tafel, extra reden om te feesten dus.

maar het is pas echt feest als je voor het eerst in een nieuwe winkel gaat winkelen!

joepie er is een Bio – Planet in Mol gekomen, ik ben heel blij, nu kunnen mijn nieuwe voornemens voor het nieuwe jaar pas echt goed komen – later hier meer over –

ik zakte dus in de voormiddag af naar de nieuwe winkels in onze buurt, als een klein kind met pretoogjes op jacht naar ‘groen’ en ‘oranje’ voor mijn recept dat ik had gezien bij Jeroen.

maar natuurlijk, er moest hier in huis nog een kleintje gemotiveerd worden om te leren fietsen, dus een extra motivator(tje) van playmobil dat had mama ook in gedachten. op naar de grote – die trouwens broodnodig was hier in de buurt – speelgoedwinkel waar dromen inderdaad kunnen uitkomen – wat een groot land!  – .speelgoedwanden van boven naar beneden… ik stond even stil verbaasd te kijken, waar moet je dat klein speelgoedje in hemelsnaam gaan zoeken? heb het dan maar gewoon gevraagd waar de playmobil stond…

geladen met het begin van zijn verzameling ‘brandweerwagens’ als motivator om te leren fietsen – JA het is gelukt hij kan het ! – richting bio – planet. ik ging bijna huppelen, zo blij !

IMG_20171102_141321_642

ik koos om de pompoensoep van Jeroen te maken. ge weet wel met die pompoenen waarvan de schil ook zacht wordt. prachtige oranje vruchten zijn het.

 • een prachtige oranje pompoen
 • een venkel
 • ajuin
 • groentebouillon
 • zoete aardappel als super lekkere optie

ik liet de kaas achterwege omdat onze zoon geen kaas lust en kocht boerenworstjes om balletjes van te maken.

Tip: geen tijd om balletjes te maken voor de soep? koop worstjes ! smalle, niet van die dikke… het spelen met worstjes is zo gemakkelijk, draaien – trekken – en heel even rollen, yes yes yes.

IMG_20171102_155324_804

natuurlijk kon ik het idee van een wintergroenten stoofpotje meteen zien als ik de prachtige groenten zag

 • ajuin
 • boterraapjes – gele raapjes
 • peterselie wortel
 • de zelfde pompoen als in de soep
 • venkel
 • zoete aardappelen
 • koolrabi

in de volgorde van de ‘groenten hardheid’ en hoelang ze nodig hebben om zachter te worden heb ik ze in een grote kookpot gesneden, en de bouillon gebruikt om ze relenmatig te bevochtigen van de balletjes voor de soep. het geheel bij gekruid met groentebouillon.

Tip: de koolrabi heb ik er pas op het laatste bij gedaan, die heb ik graag warm maar toch nog knapperig.

en ja natuurlijk met heerlijk bio kip ! ik koos dit maal voor de malse billetjes in reclame. heerlijke malse billetjes waren het ook echt, even bakken in de pan zodat ze een kleurtje hebben en hop dan de oven in. het is altijd even gokken voor mij, ik zette mijn gevoel in en liet ze 30 minuten pruttelen op 220°

toen mijn gast aankwam was ik nog steeds dat kleine kind dat iets lekkers had gemaakt. heerlijk opgelucht en blij zette ik trots mijn eten op de tafel, in de potten gewoon zoals altijd, simpel gewoon zoals ik ben en wij eten.

IMG_20171030_183225_735

het was echt feest, het geluid van de brandweerauto knalde door het huis omdat onze zoon plots zin had in fietsen! en het dus ook snel kon. papa was zo blij dat hij halverwege het snijden van de pompoen een berichtje stuurde – HIJ KAN HET –

en ik vol behangen met pompoen pitjes voor de kippen, alleen maar JAAAAAA kon uitbrengen…

het was een prachtige dag, waar we nu nog van nagenieten!

de soep is verrukkelijk ! een echte aanrader !

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/pompoensoep-met-blauwe-kaas-en-pompoenpitjes

het stoofpotje van de 7 herfstgroenten idem.

met de muziek op van Ludovico Einaudi kon de avond niet meer stuk !

dankjewel voor het feestje deze donderdag, ik heb enorm genoten !

19 reacties op ‘feestje in de week

 1. jouw enthousiasme druipt van mijn computerscherm.
  Als je van wintergroenten houdt heb ik nog een receptje voor jou.
  Snij een busseltje (geschilde) witte rapen en zoete aardappel in stukken doe ze in een braadslede, voeg daar stukken butternut aan toe, peper en zout en meng met olijfolie en schud dit alles tot alles stukken een olijflaagje hebben. Nadat de oven 220° heeft bereikt zet je er de ovenschaal in voor ongeveer een half uur. De laatste vijf minuten voeg je er groenteballetjes aan toe die je eerst kort even in een pannetje hebt gebakken. SMAKELIJK!

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s