en nu de voeding

Empty-the-Fridge-Niet-climacterisch-fruit

en nu de voeding…

wat eten we vandaag ?

is de meest ge -googelde vraag elke dag. niet voor niets zijn we bezig met voeding.

ik ben eigenlijk wel fan van comfort food, liefst helemaal zelf gemaakt. het zit in mijn genen, heel de familie is fan van dat soort voedsel.

hmmm sinds september 2016 ben ik met mijn zwangerschapskilo’s te veel en een vraag naar een aangepast voedingspatroon bij de diëtiste in de zetel gaan zitten. braaf elke maand zat ik daar.

ik heb mijn dieet serieus moeten omvormen bij een galblaascrisis en een besparend dieet moeten volgen voor de werkelijke operatie.

ik viel af, ik was meteen 6 kilo kwijt. maar het dieet kan niet blijven duren en ik kan natuurlijk ook de jojo niet meer uit de kast halen. ik ken wel wat van afvallen, maar nu wil ik het op een goede manier doen.

ik heb zoveel zin om de suiker uit mijn weekdagen te bannen, en net dan gaat heel gestaag de weegschaal weer naar boven? hoe komt dat? ineens is het vechten tegen alles wat in de kast en de koelkast zit ??? straf, mijn diëtiste en ik beslissen een time out net voor de feestdagen, ik weet wat kan en wat niet kan.

tijd voor een bloedonderzoek, november 2017 een zeer lage schildklierwaarde – oei Esther meteen de medicijnen verhogen !!! – ja dat doen we dus. darmproblemen na een ziekenhuis echo, niets te vinden, ook niets van de cyste bij de gyneacoloog meer te zien afgelopen maand.

puur van de – te lage schildklierwaardes – helemaal onderste boven.

nu zijn we 2 maanden later. de darmen doen het weer normaal. oef. mijn lichaam is wel bijna 2.5 kilo zwaarder geworden, en elke dag is weer een gevecht. van het moe zijn door de schildklierwaardes heb ik altijd zin om te eten. dju dju dju !

ik vreet fruit, ik eet weer wafeltjes en kan me soms helemaal niet bedwingen om van een soesje af te blijven… dju ik weet het, ik weet het…

voedsel is het belangrijkste voor het heiligdom mijn lichaam gezond te houden…

maar hoe?

hoe?

ik heb mezelf dit jaar gegeven om minder vlees te eten, ik heb het al gedaan ik kan het! ik heb mezelf een jaar gegeven om minder koolhydraten te eten, ik heb het al gedaan ik weet dat ik het kan – al is dit een pittige – omdat ik een broodliefhebber ben. ik wil dit jaar absoluut aan de slag met mijn suiker verbruik, dat kan ik, ik heb het al gedaan…

het is een vicieuze cirkel natuurlijk, ik ben moe door de schildklier en het suikerverbruik.

ik at na jaren nog eens een appelsien en ja hoor ze konden me naar bed dragen, zo moe… het is er dus nog een citrus allergie.

ik weet dat mijn gevoel, hoofd en celgeheugen een herprogrammering nodig heeft, ik weet het.

een kookcursus, zodat ik zelf kan maken en kan ruiken, dat is een sleutel, ik weet het. maar welke cursus ga ik dan volgen?

wie heeft tips voor me, want Jeroen zijn kost is goed voor een paar dagen in de maand, maar niet voor elke dag van de week, voor me persoonlijk…

oh ja volgende maand begin ik aan een revalidatie training, om mijn conditie terug op pijl te krijgen na de operaties en toestanden van vorig jaar.

hopelijk gaat het sporten, bewegen mijn hoofd al een andere ‘slinger’ in de goede richting brengen…

voeding en beweging ja natuurlijk !!!

voedingsdriehoek-website

GL-bewegingsdriehoek

 

 

10 reacties op ‘en nu de voeding

      1. Het is twee weken doorbijten en dan ben je om. Echt waar. Vervolgens ga je op automatische piloot. De zin in zoet blijft, maar ik kom aan geen koeken of snoep meer. En ik kan je zeggen dat ik een grote zoetekauw ben/was.

        Liked by 1 persoon

  1. Neem de tijd om je dieet te veranderen. Verwacht niet dat je binnen een half jaar om bent . Het blijft lange tijd moeilijk maar het lukt wel. Je moet een beetje een lange adem hebben maar ik weet zeker dat het je zal lukken.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s