vandaag deel x

autisme-werk-1024x665

ik ben een hele tijd aan het twijfelen of ik mijn laatste blogs over onze ASS van de blog haal of niet…

ik heb beslist ik laat hem nog even staan, gewoon omdat het doel van deze blog is – mijn wereld laten lezen –

natuurlijk staat de privacy van mijn zoon en mijn man op de eerste plaats!

dus de laatste blog gaat er één van de dagen af…

misschien niet, misschien moet ik hem deze week gewoon nog eens bekijken en herschrijven?

zo gaat dat dus met een aantal blogs hier op deze blog. soms heb ik achteraf toch mijn twijfels… ook al heb ik niet veel lezers gehad op de ASS blog – 20 bezichtigde en een handvol echte lezers, lang leven de statistieken !!!-

heel waarschijnlijk ook en onderdeel van mijn ASS – dikke glimlach –

ik ga wel beschrijven op deze blog onder een pagina dat ik ASS heb en hoe zich dat NU uit.

hoe dit zich LATER uit na een traject die nog voor de boeg staat op twee verschillende vlakken – begeleiding via Raster vzw voor het gezin & een traject voor individuele hulp voor mezelf –

het bijzonderste aan het hebben van een label – een diagnose – is dat je nu eindelijk verder kunt, want eerlijk innerlijk zat ik eigenlijk een beetje ‘vast’ de laatste tijd. ik noem het INGEKAPSELD zijn. de vlucht naar het spirituele is dan dikwijls een feit.

omdat ik ook hyper sensitief ben is het spirituele ook iets dat heel erg ‘bij mij is’, het komt ook voor een deel door de ASS …

het zijn allemaal dingen die hier op deze blog voorbij komen, bij analyse allemaal in het brede beeld van ASS dat bij mij zich zo uit.

en ja hoor we zijn met twee hier in huis, en ja de vonken en de liefde spatten eraf!

maar zie je het ook aan ons? merk je meteen dat we beide ASS hebben?

NEEN oh NEEN hoor ! helemaal niet zelfs…

iemand die heel goed kan luisteren en heel goed is in lichaamstaal opnemen ziet het wel, hoort het wel, ja enkele zeggen me na een gesprek of na een kennismaking wel.

 • ik krijg geen hoogte van jou
 • ik heb geen samenhang gehoord
 • wat bedoel je nu juist
 • wat moet ik van je verwachten

ik ben dat gewoon, heel normaal is het voor mij…

en dat wens ik mijn zoon te besparen!

ik heb dit gehoord van het eerste kleuterklasje!

daardoor heb ik mezelf zo danig AANGEPAST herschreven is een beter woord misschien dat ik altijd in mijn leven heel erg – op zoek ben geweest –

en nu dus na die diagnose stopt dat. ik ben ik

je ziet het dus niet aan ons !

het beleven van onze ASS zit heel zeker in de innerlijke wereld, onze innerlijke wereld is mega groot, zo groot dat het overdonderend kan zijn, en dikwijls is.

het leven is steeds letterlijk te nemen, dat gevoel hebben wij, ik en mijn zoon.

iemand heeft verdriet in de morgen op school, in onze beleving heeft hij/zij een hele dag verdriet. hij ziet er een hele dag vanaf.

het loslaten is moeilijk, dat is zo heel zeker bij mij maar ook al bij onze zoon…

het controleren blijft eindeloos door duren als we niet opletten, en het perfectionisme is on – uitzet – baar, dat merk ik al bij onze zoon…

het kijken naar iets spannends zoals Harry Potter op tv, uitgesloten – het is te spannend – ook al hebben we tonnen fantasie en humor, neen dat is geen spek voor onze bek.

en als laatste wat zeker opvalt is geluid, wij kunnen niet tegen te veel en te hard geluid ! roepen is er veel te veel aan…

concentreren en controleren, het leven en gevoelens heel letterlijk nemen en het niet kunnen loslaten, eerder stil zijn dan praten, en ja ook ons stierlijk vervelen en dus ons éénzaam voelen in een groep ja dat is misschien te zien.

neen onze ASS valt niet zo op, maar de meeste lagen van onze ASS vallen zeker minder op dan gedacht.

 de onderstroom van ASS die bij ons heel levendig is, valt niet op bij ons.

dàt is het belangrijkste van een diagnose

iedereen heeft kenmerken van ASS, het is pas als je er van afziet dat het belangrijk is dat er een label bestaat en je een diagnose krijgt.

als je er niet vanaf ziet, hoef je nergens een label voor te krijgen en te dragen!

en dat is het belangrijkste voor iemand die afziet en nog niet weet waarom…

de volgende blog gaat over moederschap met ASS, want ook daar vallen de puzzelstukjes naar beneden, sinds mijn diagnose mag ik ze nu echt uitspreken en dat ga ik doen, ook tijdens de trajecten die ik ga afleggen om jullie zo de evolutie te laten lezen, als jullie dat wensen natuurlijk…

25660369_1878399952471869_213776588101844301_n

de wereld is niet zoals hij eruit ziet, hij stopt nooit bij u aan de voordeur …

 

 

 

 

 

10 reacties op ‘vandaag deel x

  1. ja hé, het is een moeilijke, ik denk dat ik ga werken met blogs met een slot, al denk ik dat dit te veel gedoe is, ik heb eigenlijk alleen maar trouwe lezers, en die zijn bijna op 1 hand te tellen, moet je het daarvoor laten of niet hé…

   Like

 1. Esther, ik vind dat ook moedig, maar tevens heel leerzaam. Als je zegt iedereen heeft kenmerken van Ass, dan ben ik het daar volledig mee eens. Maar hoe er anders bewust van worden als niemand het zo goed kan beschrijven als gij? Dat eenzaam voelen in een groep bijvoorbeeld nooit gedacht dat dat ook een uiting van ASS kon zijn. En houden van die stilte. En dat moeilijk kunnen loslaten. En die combinatie van spiritueel en alles letterlijk nemen. Eén van de belangrijke items om als persoon te groeien is verbondenheid. Ik weet zeker als mensen met ASS zich verenigen dat er daar mooie resultaten uitkomen. Je kunt er voor zorgen dat je lezers zich meer in de doelgroep gaan bevinden die je wilt bereiken door tags, seo, de url van je blog, de titel, tag lijn van je blog, waardoor het begrip voor jouw privacy groter wordt. Wat je schrijft spreekt mij enorm aan, en ik denk dat daar een behoefte aan bestaat om te lezen over ASS – ervaringen in het dagelijks leven. Dank je wel.

  Liked by 1 persoon

 2. Jij bent jij, ik ben ik, ieder is (en mag) zichzelf (zijn).
  We proberen elk op onze manier om te gaan met ons zijn én met elkaar.

  Persoonlijk vind ik juist de veel-heid aan karakters héél erg de moeite waard in het leven.

  Jezelf begrijpen en aanvaarden is een basisvoorwaarde voor geluk. Daar ben je nu een stap in vooruit gekomen.
  Ik ben blij voor jou, je kan er nu verder mee, met veel begrip.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s