blijven of niet blijven

nog een paar maanden en dan een grote stap…

die gaat zeker gebeuren, maar waar?

ik zit plots in het midden van ‘opzoek naar differentiatie’ in de school waar zoon zit en ik ben al opzoek naar andere scholen die het doen.

het al doen!

want beginnen is voor mij geen optie meer.

ervaring om mijn zoon te kunnen sturen en begeleiden is een absolute must. ik weet natuurlijk wel dat ik ‘het perfecte’ niet kan vragen, maar differentiëren kan ik toch wel zien, zelfs vragen en daarop onze keuze maken.

alweer een heftige beslissing die nu voor de deur staat. kan het in zijn school? is nu de belangrijkste vraag. deze week is deze vraag opgelost, ja het kan of het gaat in de toekomst kunnen?

maar de toekomst is vandaag in het onderwijs, vandaag ook voor mij, want als ik langer wacht hebben wij als ouder minder en minder kansen om de best mogelijke kansen voor zoon in het onderwijs te vinden.

ik vraag misschien veel, ik besef dat niet elke leerkracht de veerkracht heeft om net die milde soms onzichtbare kinderen met een tikje ‘speciale aanpak’ effectief aan te pakken en te begeleiden waar nodig.

en toch, wij als ouders moeten heel konsekwent een andere aanpak voorzien hier in huis. het is en blijft gewoon ‘anders’ opvoeden, anders ja omdat zoon en trouwens ook ik niet anders kunnen.

het vuurwerk spat soms in het rond, we hebben hebben een andere aanpak nodig, hij en ja ook ik.

natuurlijk thuis is het school niet, en dat blijkt een groter verschil te vormen dan dat ik had gedacht.

op school is er bij zoon ‘niet veel van te zien’ en thuis gaan alle remmen los…

ik kan als mama die hem dagdagelijks begeleid en opvangt niet anders zeggen, structuur structuur structuur…

zeker als het moeilijk is is structuur het hoogste woord…

ja, dus de schooltijd en de verantwoordingstijd kan voor mama beginnen, de hele resem van de standaard procedures moet opgestart worden om tot een goed en waarschijnlijk het beste voor onze zoon school beslissing te komen.

zorgjuf van deze school zet je maar schrap, ik kom deze week eraan!

de lijst van scholen is klaar, de eerste is al gebeld.

en nu maar hopen, wensen en bidden dat we de juiste beslissing kunnen nemen…

900f5837-938d-403a-8bed-30da328e0624

12 reacties op ‘blijven of niet blijven

 1. Veel leerkrachten hebben heus wel de veerkracht en de moed, maar het ontbreekt hen helaas aan ruimte en middelen. Kies dus voor een goede school die achter zijn leraren staat. Waar directies hun personeel vertrouwen en waar er geen machtsafstanden zijn. Daar ligt de basis van een goede school.

  Liked by 2 people

  1. Ja dat zegt mijn vriendin die regentes is ook! ik ga er rekening mee houden, dankjewel Matroos. en dju toch, die middelen, de kleuterjuf van het 2de kleuterklasje van onze zoon was zo blij met het materiaal dat ze van mij heeft gekregen bij het opruimen van onze atelier… alleen materiaal is al dikwijls een probleem… ik hou je op de hoogte en zet mijn voelsprieten extra open !

   Liked by 2 people

   1. Ik had destijds mijn dochter heel graag op de Freinetschool gezien, maar dat was te ver van huis. Een goede school waar begrip is voor je kind is ontzettend belangrijk. Mijn dochter werd zo ongelukkig van bepaalde juffen… ik zag haar zelfvertrouwen zo wegsmelten vanaf het derde leerjaar… en dat kwam door de boze juf. …

    Liked by 2 people

   2. Oh Matroos, bij onze zoon is ‘de klik’ enorm enorm belangrijk ! is er die niet dan krijg je maar een fractie van hem te zien, of hij wil gewoon niet mee… hij zal er mee moeten leren omgaan dat wel, maar ongelukkig in het onderwijs, dat wil je geen kind toewensen… en trouwens ook geen leerkracht!

    Liked by 2 people

   3. oh ja Matroos, ik kan nu wel zeggen dat de kleuterjuffen veel begrip hebben voor onze zoon ! maar de klas is zo ontzettend groot en er is zoveel verschil van ‘aanpak’ in de klas, dat zelfs de juffen zeggen dat ze er veel werk mee hebben. en ja onze zoon heeft ook daar toch wel wat problemen mee…

    Liked by 1 persoon

  1. Ja hoor Annaberg, we staan nu op 3 wachtlijsten bij 3 organisaties die gespecialiseerd zijn. pas in het 3de kwartaal van dit jaar hebben we misschien kans… en verder zit ik morgen samen met de zorgjuf van onze school en bespreken we wat de mogelijkheden zijn nu en in de toekomst…

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s