Mijn verhaal is een verhaal…

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/iedereen-beroemd/2018/iedereen-beroemd-d20180206.ch.5155203e-4643-4045-b33f-6c51f77e2d49/

voor U

pexels-photo-255486

ik ben al lang fan van deze kunst van het leven op papier. het is elke week in Iedereen beroemd een pracht verhaal met een pracht tekening.

dit verhaal greep me bij de keel, we mogen de oorlog nooit vergeten en natuurlijk Esther ook niet – knipoog –

5 reacties op ‘Mijn verhaal is een verhaal…

 1. Pakkend verhaal. Deed me denken aan de schoonvader van mijn zus die in het verzet zat en werd opgepakt. Hij overleefde ternauwernood Dachau. Maar hij overleefde… Gelukkig konden deze mannen het nog vertellen. Ik denk aan de velen die er het leven lieten in deze trieste omstandigheden. En dat zijn er heel veel. Het mag nooit vergeten worden dit onmmenselijk leed dat velen werd aangedaan. Lieve groet aan Esther. (Estère, zoals ze vroeger zeiden, maar Esther vind ik toch veel mooier).

  Liked by 1 persoon

  1. oh ja ze kunnen het nog na vertellen, en het is en blijft belangrijk om ze te horen nu het nog kan. mijn tante vertelde ook nog verhalen ‘dat ze de jongens’ moest gaan waarschuwen om niet naar het ‘veld’ te moeten … heel veel van De berg zijn achtergebleven, het is en blijven afschuwelijk verhalen van ontbering van diegene die terug kunnen komen zijn…
   en Estére zeggen ze tegen mij nog steeds hoor, voornamelijk in Oost en West Vlaanderen… (en Frankrijk natuurlijk)

   Liked by 1 persoon

   1. och eigenlijk ongelofelijk, mijn man zijn grootmoeder hete ook Esther, hij heeft een nicht die ook Esther heet en hij is getrouwd met jawel mezelf… de naam is precies een klassieker! groetjes aan je metekind Ester !

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s