transformatie

27751711_968761663273418_5824429680037249922_n

vandaag ben ik heel melancholisch, ja het is weer zo een dag…

dan is het tijd voor fado, het levenslied bezingen…

gisteren heb ik een duidelijk maar toch moeilijk – naar mijn gevoel – gesprek gehad met de zorgjuf. het is toch niet zo makkelijk om te vertellen wat en hoe in huis en op school. het gaat over je zoon, en niet over jezelf, welke info geef je en beter niet om zijn eigenheid te kunnen behouden in de klas en in de school.

gisteren voormiddag is nogal moeilijk maar hoopvol verlopen. het ‘zorgdossier’ dat standaard is bij een diagnose gaat klaargemaakt worden voor de commissie. als het dan nodig zou zijn kan er meteen de gepaste en zorgvuldige ‘zorg’ gegeven worden of aangegeven worden in de klas.

we zijn vertrokken voor als het nodig is, zodat we dus niet meer de ‘rit’ moeten doen als het dringend is…

en ja ik heb gisteren nog eens mogen ervaren dat het een taboe is om het over ‘interne zaken’ te hebben en zeker als het op ‘opvoeding’ aan komt. niemand zegt dat het soms f*cking moeilijk is. en ja hoor je hoort het ik heb het daar toch wat moeilijk mee…

zeg gewoon zoals het is! denk ik soms !

maar neen, alleen tussen de vier muren van vele hulpverleners komt het er wel uit. want anders krijgen we een ‘naam’, of iets anders…

waarom toch? de details moet natuurlijk niemand weten, en ja elk huisje heeft zijn kruisje…

en ja hoor, ik ben gisteren verslagen, het ‘verslag van zijn diagnose’ is in de school niet meer te vinden… dju het hakt er vandaag in, nu moet ik en dat terwijl ik weet dat ze het aangekregen hebben van de kronkel omdat dat gewoon zo is na een diagnose…

dus vandaag moet ik dat even een plaats geven, iets weer een plaats geven, zo erg is dat dus niet… ook al zijn wij er al 2 jaar mee bezig… tja Esther, kopieer dat ding gewoon en ga het afgeven !

eigenlijk merk je het al, dat is niet de richting die ik uit wil. dit is niet de richting die me energie geeft, het is niet…

en toch ben ik blij vandaag, ik ben blij in de melancholie omdat ik weet als ik hier een aantal dagen in verblijf mezelf aan het klaarmaken ben om een fase verder te gaan.

gisteren middag ben in geheel onverwacht gaan lunchen met een bijzondere vriendin. wij hebben het altijd over het leven zoals het is, gewoon zoals het is. met spiritualiteits- belevingen, toekomstmogelijkheden, het leven nu, en het groeien bij het krijgen van boodschappen.

dat is thuiskomen, telkens weer…

hoop en liefde, toekomst en creativiteit, zien, horen en voelen, leven!

yes dit is voor mij helend !

alleen zo kan ik groeien, alleen zo groei ik!

zo dankbaar ben ik dan als ik thuis kom, en zo blij ben ik vandaag.

want ja, ik kan het, ik leer het en kan nu een stapje verder gaan…

ik groei vanuit de wonde waar ik ooit uit bloede 

o80-groei-van-mens-en-organisatie1-700x460

10 reacties op ‘transformatie

  1. Goed dat deze blog ook een uitlaatklep is voor jou. Al heb je de nood je breekbaar op te stellen door alles wat je kwijt wilt uit te schreeuwen, het is beter in een veilige omgeving. Niet iedereen zal reageren zoals jij zou willen en wat als die persoon jou pad kruist die een reactie geeft die er echt in snijd? Maar ik begrijp je frustratie dat je er niet te veel doekjes rond wilt winden, want dat bemoeilijkt het wellicht ook. Veel sterkte in de hele weg die je aflegt.

    Liked by 1 persoon

    1. ik blog al meer dan een paar jaar, ondertussen weet ik het wel dat van de reacties, en van die reacties kan je alweer leren, zoals elke dag een stapje meer… ik heb eigenlijk ook meer ‘verwondering’ dat vele zwijgen over net dat gene dat moeilijk gaat… frustratie is het eigenlijk niet… ik hoor liever de realiteit, dat is al mijn hele leven zo.

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s