ze komen naar je toe !

wat een heerlijk rustige morgen!

geen geluid binnen, de rijm nog overal in de tuin, vroege vogels zingen gedempt hun lied (alsof ze stiekem oefenen) de specht roffelde ook al deze morgen.

vannacht de bosuil die riep vrij dicht bij huis…

ja het kan niet beter vandaag. net nu gaat de zon binnenkomen en daar verheug ik me elke dag op, de ochtendzon die achter de grove dennen kruinen uitkomt.

ons Fien en ik alleen, heerlijk! echt heerlijk!

maar eigenlijk wenst ik over boeken te schrijven…

ze komen echt naar je toe… soms krijg je van een inspiratie genoot linken waar ze hun inspiratie halen, ik kijk heel dikwijls eerst naar wie ze zijn op hun site maar ook altijd naar hun linken! ik ga er een paar opzoeken en als die ‘goed zijn van kwaliteit – dat wil zeggen, niet trend gevoelig en academisch in sommige gevallen – dan heb je me helemaal mee.

zo is het dan soms dat en op een dag me info is gegeven langs verschillende hoeken om dan uiteindelijk na wat opzoekwerk alles letterlijk samen komt.

ik bestelde het handboek voor de spiritualiteit en zag meteen wat ik ook graag wenste te lezen omdat dit echt een vervolg was op het eerste, een klein zolderkamerboekje, tweede hands zoals zoveel boeken over het onderwerp waarin ik mezelf specialiseer – zielenkinderen –

het eerste boek kwam vlot aan, het tweede kwam vrijdag aan, ik rook zolderkamer en wist dus – dit boekje moet eerst rozenwater behandeling krijgen – om het van mezelf te maken.

ik die gisteren veel heeft geschreven aan de cursus – liefde uit de hemel – ging daarna met het zolderkamerboekje naar bed en beleefde een thuis komst in een grote Haven.

natuurlijk, het verbaasd me nog steeds, de bijbel van de spiritualiteit – zoals H hem voor mijn neus omschreef met haar boek tussen ons in – is het begin van alles voor mensen die al een eerste cursus gehad hebben in de spiritualiteit, dit klein zolderkamerboekje met kleine lettertype staat boem vol met dat waarnaar ik opzoek ben, yes opnieuw een grote haven om mijn schip te laten groeien!

natuurlijk weet ik ook dat groeien tijd kost, ik ben nu bezig voor mezelf aan het prille begin van het leven, dat nog helemaal niet aards is – het ongeschreven blad – is niet voor een beginneling geschikt, ook niet iemand er al een beetje mee vertrouwd is, maar voor mij is het zoals de titel het zegt – ze komen gewoon naar je toe –

ik ben al lang niet meer verbaasd dat het weer uit Nederland komt, daar zijn veel mensen die een goed diploma hebben bezig geweest met deze onderwerpen. het is traf dat er geen ‘nieuwe boeken’ ik bedoel eigentijdse boeken, worden geschreven over dit onderwerp…

ik ken er twee op dit moment, en die zijn niet van onze contorijen, is er echt bijna niemand – buiten uitzonderingen –  meer mee bezig? met de essentie van een menselijk bestaan?

toen – lang geleden – dus nog wel, wat is er veranderd op 10 jaar tijd?

zit de spiritualiteit hoog tij te vieren achter dikke gesloten muren in de nieuwe tijd?

het was de vraag die me gisteren avond voor ik ging slapen bedacht.

maar goed, mijn schip kan beginnen te varen, ik leer zoals altijd bij op de manier zoals ik mijn hele leven al heb gedaan, door te lezen en te studeren zoals het – op mijn pad komt –

ik dank vele dingen die nu gebeuren dit weekend, ik dank ze allemaal! – het licht zal me bevrijden – vandaag – !

ik ga aarden met mijn plantjes rond de middag, want nu is het nog min vier hier.

tot morgen!

All-focus

deel 1 voor de cursus – liefde uit de hemel –

All-focus

deel twee – vriendschap uit de hemel – bijna klaar…

en nu verder werken…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s