omdat het binnen het thema past

De langst lopende studie over geluk (een groep mensen die reeds 75 jaar gevolgd worden – de overlevers zijn in de negentig…) heeft 1 overheersende conclusie: de kwaliteit van onze relaties bepaalt de kwaliteit van ons leven, onze gezondheid en onze levensduur…

link via Jan Bommerez

11 reacties op ‘omdat het binnen het thema past

 1. Interessant. Helaas hebben we de kwaliteit van onze relaties niet altijd 100% in de hand. Bijvoorbeeld je familie kies je niet zelf, of je kan door omstandigheden in eenzaamheid belanden. Ik vrees dat we dat steeds meer zien. Er zijn zoveel eenzame ouderen… naar wie niet meer wordt omgekeken… of toch veel te weinig.
  Ik weet ook niet of mijn relaties kwalitatief hoogstaand genoeg zijn om… zoveel heb ik die niet… van nature uit ben ik nogal een eenling.
  We hebben het ook niet echt in de hand hé die relaties.
  Maar goed, laat ons het beste ervan maken en hopen. We zien wel.

  Liked by 2 people

  1. het is ook niet eenvoudig, ik vraag dikwijls aan mensen waarmee ik praat – wat is voor u heel belangrijk in alle relaties die je hebt in je leven? het zijn meestal korte woorden en normen en waarde. maar die zijn zo belangrijk! en ja Matroos hoge waardevolle relaties, ik heb gewoon al genoeg aan voor mij een aangename relatie met wederzijds respect en evenwaardigheid.
   ook ik ben van nature een eenling – knipoog –
   en volgens mij, wat ik nu meemaak in de familie dat heb je nooit in de hand…
   ik denk ook meteen aan de blog van Annaberg afgelopen week over de kinderen die hun ‘ouders in de steek laten’ , ja het is zoals het in het boek – liefde uit de hemel – is beschreven we mogen nooit vergeten hoe mooi de relatie was, en dat koesteren dat is al heel veel waard, ook al is de relatie helemaal stuk. meestal na het sterven van iemand van het gezin- familie komt er een kans om de familie weer naar elkaar toe te laten groeien…
   ja we kunnen het zoals je schrijf er alleen maar ons best voor doen…
   alvast dankjewel Matroos voor je hartelijk en eerlijk antwoord, daarvan kan ik genieten ! knipoog!

   Liked by 2 people

 2. Dat klopt. En dat maakt een relatie mooi. De eenzaamheid zal er ook niet hard zijn omdat men een gevoel van aanwezigheid heeft.
  Spijtig genoeg klampen heel veel relaties zich aan elkaar vast. Ze laten het niet vrij en dat maakt dat er een vastloop bestaat en dat men op elkaar uitgekeken is. Dat men niet meer kan praten met elkaar.

  Aum Shanthi

  Like

 3. Werken aan je relaties is door alle seizoenen en jaren heen een veranderend proces dat altijd blijft boeien. Jezelf en andere ‘betekenisvolle relaties’ boeiend blijven vinden is hard werken, geeft inhoud aan je leven en zorgt dat je leven duurzaam wordt. Mooi gegeven.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s