in de bloempot

vanmorgen opgestaan met een vol hoofd, een vol hoofd vol potgrond, met veel meststoffen en prachtig geurende platen wortels en daarboven, uitstekend uit mijn hoofd, geurende blaadjes en bloemen van mijn favorietjes, pelargoniums.

mijn hoofd zit vol BOEM, allé bijna, ik weet dat ik even de tijd moet nemen om te bekomen… rust en gewoon even druilen over de dag, slenteren als het moet…

maar hier is alles in volle actie, het schoolbezoek regelen, clb bellen – trouwens dat is helemaal in orde gkomen JOEPIE ! – en onze zoon opvangen thuis – zijn hoest gaat niet over, maar is er niet ziek van – rust heeft hij ook nodig !

en onze kippen die zijn precies leg batterijen deze tijd, of misschien komt het omdat ik ze elke morgen begroet met – mooie meisjes – en (vers) groen keukenafval waar ze dol op zijn – ik krijg als beloning

IMG_20180508_090011

een mandje vol eitjes.

ik ben vorige week dan maar – in dit voor de eerste keer – cake pakketjes gaan halen in de boerenbond. cakebaksels die al klaar zijn en je alleen maar eitjes en boter moet bij doen.

ik ben aan de slag gegaan zaterdag met die pakketjes – vroeger deed ik het allemaal zelf in een 4×4 cake maar ik zag het zaterdag niet zitten om heel de dag te bakken – en heb veel cake gebakken in NO TIME !

kinderspel dacht ik, hoe is het mogelijk, de ambacht voorbij, hier sta ik in de moderne tijd cake te bakken, ik ben benieuwd hoe hij smaakt…

huis tuin en binnenspeeltuin cake, de smaken ok, en allemaal het zelfde – is mij ook nooit overkomen met mijn hand made 4 x 4 cake, altijd is de smaak anders –

maar de smaak is OK, en we zitten nog steeds met een hoop eitjes!

het werk van mijn man heeft gegeten, de klas van onze zoon heeft gegeten, en nu komt de volgende ronde aan, op naar de boerenbond vandaag, cake pakketjes gaan kopen, met zoon vandaag!

onze smulpaap!

de was straks nog op de wasdraad hangen,IMG_20180508_093138

en het volgend misschien laten draaien, ondertussen boodschappen doen want de komende dagen zijn feestdagen en is mijn man niet thuis en zijn we met twee thuis…

een hoofd vol, ja met potgrond en veel mestkorrels voor mijn wortels en mijn toekomstig plantje…

All-focus

oh ja even eerst de spin gaan redden op de groene bal in de emmer met water…

 

10 reacties op ‘in de bloempot

 1. Een bezig bijtje zo noem ik je. Maar weet dat een bijtje ook zijn rust neemt en zelfs even tot rust moet komen.
  Je hersenen draaien op momenten op volle toeren en dan is het om ook daar rust in te gaan vinden. Want jou hebben ze nodig 🙂

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. mama ik wil alleen spelen vandaag, zei mijn kleinste schatje, maar we zijn dan voor hem sandalen gaan kopen en hij is mijn styliste geweest in de JBC – mama is mooi hé! – zei hij tegen de verkoopster als ik het 3de kleedje paste. hij heeft gevoel voor schoonheid en ik heb alles meegenomen waarvan hij – mooi bij jou mama – zei… hmmm een hele zomer en tussenseizoen garderobe nu op de wasdraad – want – het stonk naar de winkel – zei hij…
   we hebben een hele fijne dag gehad!

   Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s