ASS in 1.5 uur

1522616397

gisteren 19 uur, samen met mijn moeder naar de Kronkel, voor extra info over het type 9 waar hij gaat in komen.

mijn moeder had een vraag – waarom haar kleinzoon autisme heeft – waaraan kan je dat zien?

wij kregen een hele boeiende uitleg over type 9, sociaal aangepast gedrag en emotionele verwerking, over de onderzoeken en hoe ze worden uitgevoerd.

uitgebreid, en zeer goed uitgelegd waar mama’s haar focus was voor het kiezen van BO onderwijs.

ja en ook over het verstand, want bij veel ‘verstand’ en autisme krijg je kinderen en volwassenen waarbij je niets merkt, omdat die hun verstand inzetten om hun als kameleon te gedragen, ondanks dat hun brein ‘de dingen des levens’ niet verstaat.

imitatie van bepaalde gedragingen en on uit gesproken sociale codes en normen, gewoon leren, bestuderen en ze ook gaan gebruiken – ze kunnen gebruiken – dat heeft dus met verstand te maken, zoveelste meer verstand zoveelste beter te camouflage van ASS.

onze zoon beschikt over een gezond verstand, en zoals er zoveel kleintjes zijn met ass en aangepast sociaal gedrag, hoorde ik de klepel gisteren een paar keer nog eens heel hard luiden!

hij is zijn authentieke zelf nu hier bij mij thuis, heel anders dan zijn mama buitenhuis…

ik heb gisteren weer met open ogen gekeken naar Vicki, hoe andere mensen tegen de dingen aan kijken er er zich ook in gedragen, het onderzoek is voor mij zeker nog niet afgelopen.

eerlijk het is een boeiende studie hoor, de norm van het sociaal gedrag ontcijferen en dit bestuderen, maar nooit ga ik mee met imiteren, al ben ik zo gewoon om het wel te doen, door gewoon te willen zijn in de bende die voor mij helemaal niet gewoon is.

gisteren kwam ik dus weer thuis, mijn kinderhartje sprong als een lammetje naast zijn moeder van levensvreugde, lang leven mijn lammetje, naast me in de zetel, en in mijn hartje, hij kan er aan beginnen, met lam te worden en ik ga nog veel leren springen!

joepie, wat een herkenning!

ook al was het grote chaos in mijn dromen, en heeft mijn hoofdpijn me pas kunnen verlaten…

op naar een mooie lente dag,

schaapjes

7 reacties op ‘ASS in 1.5 uur

    1. aha, dankjewel ! een cluster is eigenlijk beter, hier plakken we meteen een plakker met een ‘type’ van mensen. een cluster is mooier eigenlijk (we zijn geen type mensen, we zijn gewoon mensen hé)…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s