vandaag kan ik niet schrijven

ik wil iets anders doen

maar ik heb de smaak wel te pakken

het tekenen van mandala’s

straks na mijn ‘werk’ ga ik er nog bij maken

en ga ze stap voor stap aan jullie laten zien morgen vroeg, zo kan je dit week-end zelf aan de slag…

dat is zeker mijn vorm van meditatie

en mediteren

kan je leren

ik ben geen kenner van meditatie in lotushouding

ik ben zelf een stijve hark en heb al moeite met mezelf in die beenhouding te krijgen, laat staan te houden…

neen ik die het wel altijd op de grond, met mijn stuit stevig geaard en meestal tegen een boom of voor een boom.

zo maak ik contact met de natuur…

en ik ga die trilling in mijzelf ook bewust opzoeken, ontspannen en zo ook communiceren met het hoger bewustzijn maar zeker ook met alle kleuren in mijn lichaam, en ook met de aarde onder me, en ook mijn lichaam eren, voor ik begin en zeker ook bij ‘afsluiting’

ook als ik mandala’s teken blijkbaar…

met de blote voeten op de vloer…

het geeft me een sterk gevoel van vertrouwen omdat ik weet dat ik heel snel de hoogste trillingen kan ‘voelen’ en ik weet ook dat het dan geen reis meer is in mijn lichaam met mijn hoger bewustzijn en de trillingen in mijn lichaam en hersenen – in een subjectieve intuïtieve communicatie – maar wel – daaaaagggg ik kom wel terug als ik er zin in heb – en ga reizen in het hoger bewust zijn.

dat doe ik van nature al – boogschutter – boogschutter –

dus ik heb een aandachtspunt, landen, aarden en de ying en yang in evenwicht houden doorheen mijn dagen.

ja ik ben dus toch vertrokken

ook al dacht ik dat ik geen inspiratie had.

ik heb het toch

maar nu ga ik aan de slag met het moodboard maken

tot morgen!

 

 

 

 

5 reacties op ‘vandaag kan ik niet schrijven

 1. Ja mediteren hoeft niet in een lotushouding hoeft niet in een houding waar je niet goed in voelt. Maar zoals je schrijft een tekening maken iets doen intens daarmee bezig zijn is mediteren. Dat vergeten heel veel mensen. Mediteren is niet alleen zitten of liggen. Het kan ook bezig zijn met iets. Kijk maar eens naar een Zen monnik die zijn tuin aan het rijven is. http://mediawiki.arts.kuleuven.be/geschiedenisjapan/index.php/Het_Zen-boeddhisme_in_Japan
  Hoe ze uren met een steen kunnen bezig zijn. Dat is ook mediteren.
  Dus geniet van je tekenen geniet van het gevoel waar je voeten op laat rusten, geniet van wat je ogen te zien krijgen dat jouw gevoel tot rust brengt.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. oh ja de stenen, het rijven ik deed dat als ik klein kind was uren, alles komt daarin, het geluid, de geur, … de zintuigen worden daar aangesproken en gedachten rustig gemaakt!
   ja ze kunnen er wat van, in cirkel bewegingen en golven!
   ik heb die beweging vanzelf in me om te mediteren !
   dankjewel voor je waardevolle aanvulling!
   Namasté
   shivatje

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s